5 Τρόποι για να μη ξεφύγετε από το διατροφικό σας πρόγραμμα στις διακοπές

Δείτε πώς να μην καταναλώνετε άσκοπες θερμίδες κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αν έχετε σκοπό να πάτε διακοπές που θα διαρκέσουν πολύ τότε το πιο πιθανόν είναι να καταναλώσετε περιττές θερμίδες και να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

Συνήθως αν έχουμε να κάνουμε μεγάλη διαδρομή τότε αναπόφευκτα οδηγούμαστε στο να καταναλώνουμε αχρείαστα σνακ για να περάσει η ώρα μας. Έτσι φορτωνόμαστε άχρηστες θερμίδες.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς σας βρήκαμε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ακολουθείτε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα ακόμα και στις διακοπές.

1) Πιείτε πολύ νερό:

Μπορεί στην καθημερινότητά σας να φροντίζετε για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σ ας, όμως στις διακοπές είναι εύκολο να ξεφύγετε από το πρόγραμμά σας. Λίγο οι μπύρες στην παραλία, λίγο τα βραδινά cocktails και το νερό περνά μοιραία σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο, μια τέτοια τακτική αποτελεί μέγιστο λάθος, καθώς το νερό σε βοηθά αφενός να παραμένετε ενυδατωμένοι, αφετέρου να νιώθετε περισσότερο χορτάτοι. Οπότε φρόντισε να έχετε μαζί σας πάντοτε ένα μπουκάλι νερό, μιας και όταν το έχετε διαθέσιμο είναι πιο εύκολο να το καταναλώσετε ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε διψασμένη.

2) Μην το παρακάνετε με τα cocktails:

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθείτε σε καλοκαιρινές διακοπές και να μην αποφασίσετε να δοκιμάσετε τα πιο ξεχωριστά και δροσιστικά cocktails. Ωστόσο, είναι γνωστό πως περιέχουν αμέτρητες θερμίδες και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αν θέλετε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις κάποιο cocktail, κάντε το, όμως στη συνέχεια φροντίστε να παραγγείλετε ένα ποτό με λιγότερες θερμίδες και χωρίς αλκοόλ, καθώς περιέχει αρκετές περιττές θερμίδες!

3) Να έχετε σωστή στρατηγική με τα γεύματά σας:

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας ενδεχομένως να έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να παραγγείλετε τα πιάτα που θέλετε αλλά και να απολαύσετε γεύματα μπροστά σε μεγάλους μπουφέδες ή βραδιές με φίλους σε εστιατόρια όπου οι διατροφικοί πειρασμοί θα περνούν από μπροστά σας χωρίς τέλος. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να γεμίσεις από την αρχή του δείπνου το πιάτο σου και να αποφύγεις το συνεχόμενο τσιμπολόγημα, μιας και με τον τρόπο αυτό θα το παρακάνετε με τις θερμίδες που θα καταναλώσετε.

4) Μην παραλείπετε τα σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας:

Αν κατά τη διάρκεια της μέρας σας βρίσκεστε στο δρόμο για να δείτε τα αξιοθέατα του μέρους ή απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα στις παραλίες, είναι πιθανότερο όταν βρεθείτε, στη συνέχεια, για φαγητό να πέσετε με τα μούτρα σε όλα όσα βρεθούν στο τραπέζι σας. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Να έχετε πάντοτε μαζί σας τα σνακ σας, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή τοστ και να μην αφήνετε τον οργανισμό σας νηστικό για πολλές ώρες.

5) Μην υπερβάλλετε με τα λιπαρά γεύματα:

Είστε σε περίοδο διακοπών και φυσικά είναι λογικό να μην μετράτε τις θερμίδες που καταναλώνετε και να απολαμβάνετε τα γεύματά σας χωρίς τύψεις. Μήπως όμως το παρακάνετε; Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταφέρετε να διατηρήσετε μια ισορροπία και παράλληλα να απολαμβάνετε τα γεύματά σας είναι να φροντίζετε κάθε «λιπαρό» γεύμα σας να διαδέχεται ένα πιο ελαφρύ γεύμα. Έτσι, αν το μεσημέρι απολαύσατε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα, φροντίστε το βράδυ να καταναλώσετε κάτι ελαφρύτερο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ