Τρόποι για να φτιάξουμε τη διάθεση μας καθημερινά

Κάποια μικρά καθημερινά πράγματα μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας κάνουν να νιώσουμε πιο χαρούμενοι.

Η ευτυχία δεν είναι κουμπάκι που το πατάμε και αμέσως νιώθουμε καλύτερα. Σίγουρα είναι επιλογή, αλλά με κάποια μικρά καθημερινά πράγματα μπορούν να μας κάνουν πιο ευδιάθετους. Επίσης, μπορούν να μας κάνουν να δούμε τη ζωή πιο θετικά. 

Δείτε τη λίστα:

Βάζουμε ρούχα που μας αρέσουν. Φοράμε το αγαπημένο μας τζιν όσο συχνά θέλουμε. Επίσης, μπορούμε να διαλέξουμε χαρούμενα χρώματα και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Όταν νιώθουμε όμορφοι τότε η διάθεση μας γίνεται καλύτερη.

Διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο ή ξαναδιαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο.

Βγείτε από τη ρουτίνα σας. Κάντε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο, πηγαίνετε σινεμά μια καθημερινή μετά τη δουλειά, απολαύστε μια βόλτα στη γειτονιά σας.

Κάντε ένα ταξίδι. Αποφασίστε να αποδράσετε για 2-3 μέρες και να σπάσετε για λίγο τη ρουτίνα σας. Δεν χρειάζεται να πάτε κάπου μακριά, απλά να ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητα σας.

Νοιαστείτε για τους γύρω σας. Για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας πρέπει να γίνουμε ευγενικοί με τους γύρω μας. Παράδοξο, αλλά, όσο περισσότερα δίνουμε, τόσο πιο γεμάτοι θα νιώθουμε.

Γυμναστείτε. Έστω και για 20 λεπτά κάθε μέρα. Η γυμναστική μας γεμίζει με ορμόνες που φτιάχνουν τη διάθεσή μας.

Αλλάξτε κάτι στο σπίτι σας. Ανανεώστε το χώρο στον οποίο ζείτε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κάνετε ένα κολλάζ από φωτογραφίες σε ένα τοίχο του σπιτιού σας. Ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή θα ανανεώσει τη διάθεσή σου.

Βάλτε πιο εφικτούς στόχους. Η χαρά που θα νιώσετε εκπληρώνοντάς τους θα σας δίνει συνέχεια νέα κίνητρα για νέες κατακτήσεις.

Να λέτε «Σ’ αγαπώ» πιο συχνά. Δείξτε την αγάπη σας με πράξεις αλλά και με λόγια. Και, γενικά, μοιράστε απλόχερα αγάπη. Και να είστε σίγουροι πως εκείνη θα επιστρέψει πίσω σε εσάς.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ