Προφίλ

 

Το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ,ο επαρχιακός ραδιοφωνικός σταθμός της επαρχίας θεωρείται από τους παφίτες το εκφραστικό τους όργανο, η φωνή τους που ακούγεται δυνατά και γίνεται σεβαστή.

Το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ συμπλήρωσε φέτος 23 χρόνια ζωής. Ωστόσο η ιστορία του είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι σημαδεμένη με ιστορικά γεγονότα της τελευταίας περιόδου στο νησί. Ο σταθμός θεωρείτε συνέχεια του ιστορικού σταθμού που λειτούργησε το 1963 και το 1974 στη Πάφο.

Το 1963 ο Νίκος Νικολαίδης, που θεωρείται ο Πατέρας της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας στη Κύπρο δημιουργεί μετά το ξέσπασμα της Τουρκικής Ανταρσίας το πρώτο στη Κύπρο Αγωνιστικό Ραδιοφωνικό Σταθμό ο οποίος εξέπεμπε προγράμματα και συνθήματα για τις ανάγκες της Εθνοφρουράς.

Το 1974 με την εκδήλωση του Πραξικοπήματος ο Νίκος Νικολαίδης που εργαζόταν ως τεχνικός του Ρ.Ι.Κ τόλμησε, μαζί με μια ομάδα αντιστασιακών, να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην Χούντα δημιουργώντας τον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Πάφου μέσω του οποίου ο Εθνάρχης Μακάριος απεύθυνε το ιστορικό του διάγγελμα, αλλάζοντας την ροή της ιστορίας.

Το 1990 ο Νίκος Νικολαίδης κληροδοτεί στην επαρχία το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ,ιδρύοντας τον πρώτο ιδιωτικό επαγγελματικό ραδιοφωνικό σταθμό. Από τότε μέχρι σήμερα το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ εξακολουθεί να κρατεί τα σκήπτρα. Έχει καθιερωθεί στα 12 χρόνια λειτουργίας του ως η γνήσια φωνή της επαρχίας.

Με βάση όλες τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ο σταθμός παραμένει ψηλά πρώτος στις προτιμήσεις των ακροατών και κατέχει την πρώτη θέση από όλους τους επαρχιακούς σταθμούς της Κύπρου.Αιχμή του δόρατος του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ αποτελεί το Ενημερωτικό Τμήμα του σταθμού.

Οι Δημοσιογράφοι του σταθμού υλοποιώντας την πάγια πολιτική του σταθμού για άμεση, έγκυρη, αντικειμενική και αμερόληπτη κάλυψη των γεγονότων, έχουν αποδείξει στην πολυετή λειτουργία του σταθμού ότι το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ υπηρετεί αποτελεσματικά την αμερόληπτη και δίκαιη προβολή απόψεων από όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου προβλήματα της Πάφου που ανέδειξε ο σταθμός επιλύθηκαν από τους αρμόδιους. Οι παφίτες όχι μόνο έχουν αγαπήσει αλλά θεωρούν τις ενημερωτικές , ψυχαγωγικές και μουσικές εκπομπές του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ως μέρος της καθημερινής τους ζωής.