Ποιες τροφές είναι επικίνδυνες για τα σκυλιά;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων κάποιες τροφές είναι επικίνδυνες για τα σκυλιά.

Ένα κατάλογος ουσιών που μπορούν να αποβούν μοιραίες για τους σκύλους έφερε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες σκυλιών να μην δίνουν στους τετράποδους φίλους τους φαγητά που περιέχουν τη γλυκαντική ουσία ξυλιτόλη. Οι άνθρωποι μπορεί να μην κινδυνεύουν από τη συγκεκριμένη ουσία, αλλά μπορεί να οδηγήσει τους σκύλους σε θανατηφόρα υπογλυκαιμία επειδή πυροδοτεί μια ισχυρή έκκριση ινσουλίνης.

Ακόμα, πολλές τροφές, οι οποίες μπορεί να είναι ακίνδυνες μπορεί τελικά είναι θανατηφόροες για τα σκυλιά.Κτηνίατροι επισημαίνουν πως κάποιος ταΐζει το σκύλο του με αποφάγια, τότε αυτό θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε συμπτώματα ανεπάρκειας.

Επιπλέον, η σοκολάτα έχει τραγικές συνέπειες για ένα σκύλο, όπως επίσης και το ωμό χοιρινό και τα οστά χοίρων.

Όμως τι άλλο δεν πρέπει να τρώνε τα κατοικίδια;

Υπάρχουν τροφές που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους τετράποδους φίλους μας, σύμφωνα με την «Lifo» και πολλοί ιδιοκτήτες δεν το γνωρίζουν. Μερικές από αυτές είναι:

1) Σκόρδο, κρεμμύδι και άγριο σκόρδο.

Περιέχουν ουσίες οι οποίες καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων. Πιθανές συνέπειες: Αιμορραγία, ίκτερος και θάνατος. Τα παραπάνω πρέπει να αποφεύγονται ωμά αλλά και μαγειρεμένα.

2) Γλυκαντικά.

Το σώμα του σκύλου δεν «καταλαβαίνει» τις ουσίες αυτές και δεν προσπαθεί να τις διασπάσει. Πιθανές συνέπειες: Διάρροια, έμετος, υπογλυκαιμία και θάνατος.

3) Σοκολάτα.

Περιέχει θεοβρωμίνη, που είναι για τα σκυλιά καθαρό δηλητήριο. Πιθανές βλάβες: Αναπνευστική δυσχέρεια, κυκλοφορικά προβλήματα, ταχυπαλμία, διάρροια, κράμπες και υψηλή θνησιμότητα. Ιδιαίτερα τοξική η μαύρη σοκολάτα.

4) Λυκίσκος.

Είναι ένα καρύκευμα για το φαγητό μας και ουσία στο αλκοόλ που δεν πρέπει να βρεθεί στο στομάχι του σκύλου. Πιθανές συνέπειες: Ταχυπαλμία, δύσπνοια, θάνατος.

5) Τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 Προκαλούν δυσανεξία στους σκύλους.

6) Αβοκάντο.

Μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα σκυλιά που παρουσιάζουν ταχυπαλμία και δύσπνοια.

7) Τσιπς, αλατισμένα φιστίκια και ό,τι σχηματίζει ένωση με το αλάτι.

Είναι ανθυγιεινό για τα σκυλιά. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε στομάχι και νεφρά.

8) Σταφύλια και σταφίδες.

Μερικές φυλές έχουν μηδενική ανοχή για το οξαλικό οξύ που περιέχουν αυτά τα φρούτα. Η κατανάλωση τους οδηγεί σε μοιραία νεφρική ανεπάρκεια.

9) Κεράσια

10) Ασπιρίνες

11) Μπρόκολο

12) Μανιτάρια

13) Φασόλια και άλλα όσπρια

14) Πατάτες

15) Τομάτες

16) Κακάο

17) Χοιρινό

18) Τσάι, καφές και ενεργειακά ποτά

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ