Το κάρυ βοηθά τον εγκέφαλο και την καρδιά

Το κάρυ έχει τις μαγικές του ιδιότητες έτσι ώστε να ευεργετεί τον εγκέφαλο και την καρδιά.

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που περιέχει κουρκουμά , κύμινο, πιπεριές τσίλι, κόλιαντρο, τριγωνέλλα και διάφορα άλλα συστατικά, τα οποία διαφέρουν από μείγμα σε μείγμα, αφού άλλοτε μπορεί να περιέχει και κανέλα, σκόρδο, τζίντζερ κ.ο.κ.

Όπως όλα τα μπαχαρικά, έτσι κι αυτό έχει τις «μαγικές» του ιδιότητες, ευεργετώντας τόσο τον εγκέφαλο, όσο και την καρδιά . Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι βάζουν το κάρυ στη διατροφή τους συχνά, προστατεύουν τον εαυτό τους από την άνοια, το εγκεφαλικό και διάφορες άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις κι ένας λόγος γι’ αυτό είναι η κουρκουμίνη, που αποτελεί βασικό συστατικό του.

Η κουρκουμίνη φαίνεται πως διορθώνει τις βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου, οι οποίες προκαλούνται από τέτοιου είδους ασθένειες. Ακόμη, το κάρυ έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι αντιγηραντικό, αντιοξειδωτικό και ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, κάνοντας εν τέλει καλό και στην καρδιά.

Συν τοις άλλοις, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του, κάνει καλό στη ρευματοειδή αρθρίτιδα , ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη.

Προσθέστε το από σήμερα κιόλας στο κοτόπουλό σας, στο χοιρινό σας, σε ντιπ και απολαύστε τα οφέλη του, βάζοντάς το πιο συχνά στο διατροφικό σας πλάνο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ