Ο Παντελίδης ζητά συγγνώμη για το «χαμό» που προκάλεσε

Ο Παντελής Παντελίδης τρέχει να μαζέψει τον «κακό χαμό» που προκάλεσε με στίχους τραγουδιού, οι οποίοι αναφέρονταν στα κατεχόμενα.

Ο τραγουδιστής τα τελευταία 24ωρα προκάλεσε σάλο με τους επίμαχους στίχους τραγουδιού που έγραψε ο ίδιος, για να δείξει την αγάπη του στα φιλαράκια του από την Κύπρο, όπως δηλώνει.

Μόνο που από ότι φαίνεται αντί να δείξει την ευγνωμοσύνη του στο κυπριακό κοινό, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε Ελλάδα και Κύπρο και τώρα τρέχει να τα μαζέψει.

Οι στίχοι του επίμαχου τραγουδιού που προκάλεσαν αντιδράσεις ήταν:

«Με συγχωρείς για τα επόμενα,

έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα,

πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα

που τριγυρνά στα κατεχόμενα.»

Ο Παντελίδης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τους στίχους που έκαναν το γύρω του διαδικτύου.

Ο ίδιος δηλώνει πως ήταν λόγια που είχε απλά ανάγκη να πει στα φιλαράκια του και δεν είχε πρόθεση ούτε να διχάσει την κοινή γνώμη, αλλά και ούτε να στεναχωρήσει κανένα.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους “εκεί τι κάνεις;” και “πατρίδα πουλάς” χαρακτηρίζοντάς τη “σκάρτη”.

Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν. Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ο,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και έχω παρασημοφορηθεί απ’ την πατρίδα.

Απ’ όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος. Παρ’ όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε.

Σας ευχαριστώ όλους.

Παντελής Παντελίδης»

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ