Η παράξενη είδηση της ημέρας – Το μωβ ψωμί που κάνει καλό στην υγεία μας

Ένας καθηγητής δημιούργησε μωβ ψωμί και όπως λέει ο ίδιος είναι απόλυτα καλό για την υγεία μας.

Ένα παράξενο ψωμί δημιούργησε ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Το ψωμί είναι μωβ και όπως τονίζει ο ίδιος ο καθηγητής, Zhou Weibiao, είναι φτιαγμένο από 100% φυσικές πρώτες ύλες και κάνει πάρα πολύ καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το παράξενο χρώμα του συγκεκριμένου ψωμιού οφείλεται σε μια ουσία που ονομάζεται anthocyanin (ανθοκυανίνη). Ο δημιουργός του δηλώνει πως το μωβ χρώμα προήλθε από φυσικές ουσίες φρούτων, όπως σταφύλια και μαύρα μούρα, αλλά και από μαύρο ρύζι, τα οποία ενσωμάτωσε στη ζύμη του ψωμιού.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, το μωβ ψωμί είναι πάρα πολύ υγιεινό και δε διαφέρει καθόλου γευστικά από το λευκό ψωμί. Διαθέτει, όμως, και ισχυρά αντιοξειδωτικά (ουσία που δεν χάνει τις ιδιότητες της ακόμα και όταν ψηθεί, αλλά τις διατηρεί σε ποσοστό 80%), ενώ παράλληλα βοηθά τον οργανισμό να καταναλώνει με πιο αργούς ρυθμούς τις θερμίδες που λαμβάνει από το ψωμί, για να αποφεύγεται η δυσπεψία, αλλά και για να μην αποκτούμε παραπανίσια κιλά με την κατανάλωση ψωμιού.

Ο ίδιος ο καθηγητής όχι μόνο υποστηρίζει ότι το ψωμί του είναι ένα πολύ δυνατό όπλο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά τονίζει πως η ουσία που περιέχει μας προστατεύει από καρδιακές και νευρικές παθήσεις, ενώ παράλληλα έχει και αντικαρκινική δράση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ