Είστε εθισμένοι στις selfies; Τότε κάνετε κακό στον εαυτό σας

Λόγω της επικράτησης των κοινωνικών δικτύων στη ζωή μας, οι περισσότεροι από εμάς έχουν εθισμό με τις selfies.

Τι εννοούμε; Αν είστε από αυτούς που ποστάρουν μια selfie το πρωί για καλημέρα, μια selfie το μεσημέρι έτσι για το ενδιάμεσο και μια selfie το βράδυ για καληνύχτα τότε πρέπει να σταματήσετε. Κάνετε πάρα πολύ μεγάλο κακό στον εαυτό σας, χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Σύμφωνα με την ένωση ψυχιάτρων στις ΗΠΑ όταν κάποιος βγάζει περισσότερες από τρείς selfies την ημέρα τότε θεωρείται εθισμένος και πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή.

Εντάξει, λίγο ακραία η συγκεκριμένη άποψη, αλλά εμείς δε διαφωνούμε ότι πάντα πρέπει να επικρατεί μια ισορροπία. Ακόμα και στο συγκεκριμένο τομέα.

Η πιο κάτω λίστα από το Lifehack.org δείχνει πόσα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν στη ζωή σου αν σταματήσεις να ποστάρεις καθημερινά φωτογραφίες του εαυτού σου στα κοινωνικά δίκτυα. Αν ακολουθήσεις την εν λόγω λίστα τότε η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο.

1) Περισσότερη αυτοπεποίθηση: Όταν σταματήσεις να δημοσιεύεις φωτογραφίες τότε θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση σου. Ναι με τα likes έρχεται η επιβεβαίωση που επιθυμείς, αλλά προσωρινά. Όταν κάποιος πιστεύει στην επιβεβαίωση μέσω των likes τότε σημαίνει πώς απογοητεύεται εύκολα και δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επιβράβευση από πιο ουσιαστικά πράγματα και πάντα θα νιώθει ένα κενό.

2) Καλύτερη ψυχολογική κατάσταση: Πολλοί ψυχολόγοι σύνδεσαν την αυτοφωτογράφιση και τα κοινωνικά δίκτυα με την κατάθλιψη και το ναρκισσισμό. Αυτό έγινε γιατί πολλοί αποφασίζουν να ζήσουν μια εικονική ζωή βασισμένη στη διαδικτυακή τους εικόνα. Όταν όμως αποφασίζουν να βγουν στον πραγματικό κόσμο τότε αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

3) Πιο υγιείς σχέσεις: Όταν κάποιος νοιάζεται μόνο για την εικόνα του και τα likes που θα πάρει για επιβεβαίωση τότε απωθεί από κοντά του τους ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται γι’ αυτόν.

4) Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων: Όταν ποστάρεις μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα τότε το μόνο που σε νοιάζει είναι ο αριθμός των likes που θα πάρει. Αν δεν συλλέξει τον αναμενόμενο αριθμό τότε απογοητεύεσαι. Αν σταματήσεις, όμως, να δημοσιεύεις selfies τότε θα δεις ότι δε θα σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, πλέον, και θα βασίζεσαι μόνο στη δική σου άποψη.

5) Ανεβασμένη διάθεση: Η διάθεση σου θα καλυτερέψει, καθώς δε εξαρτάσαι από την αποδοχή των υπολοίπων. Η διάθεση σου θα δεις ότι θα ανέβει, καθώς δυσάρεστα συναισθήματα πρόκειται να εξαφανιστούν.

6) Η στιγμή έχει σημασία: Όταν σταματήσεις να ασχολείσαι συνέχεια με τα social media τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η στιγμή. Ζήσε και απόλαυσε τη ζωή σου, λοιπόν, χωρίς εμμονές!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ