Στοπ σε πίτσες, πατατάκια, καρπονάρα το βράδυ

Μία ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει πολλά συχνά γεύματα με κύριο το πρωινό και το μεσημεριανό. Αν βρίσκεσαι σε περίοδο που προσέχεις τη διατροφή σου με σκοπό να χάσεις κιλά, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα βραδινά σου γεύματα.

 

Βγάζοντας από το νυχτερινό μενού σου κάποιες τροφές, που λατρεύεις να τρως ειδικά το βράδυ, θα δεις αμέσως αποτελέσματα στη σιλουέτα σου. Αυτές είναι μερικές «απαγορευμένες» λιχουδιές που αν τις αποφύγεις θα καταφέρεις να χάσεις τα ψωμάκια λίγο πριν βγεις στην παραλία.

Καρμπονάρα:

Μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή, όταν φτάνεις σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, όμως είναι και πλούσια σε θερμίδες. Γενικότερα, οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με τα λιπαρά που περιέχει η σάλτσα και το τυρί, μετατρέπονται αμέσως σε λίπος όταν πέσεις για ύπνο.

Πίτσα:

Πίτσα, μπύρα και καναπές είναι το ιδανικό σκηνικό για εσένα, όχι όμως για τη σιλουέτα σου. Η πίτσα είναι πλούσια σε λιπαρά που διεγείρουν τα οξέα του στομάχου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεις ενοχλητικές  καούρες πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πατατάκια:

Τα βράδια τα περνάς βλέποντας ταινίες και μασουλώντας πατατάκια; Προσπάθησε να τα αποφύγεις, καθώς περιέχουν γλουταμινικό μονονάτριο που σύμφωνα με τους ειδικούς συνδέεται με πολλές διαταραχές του ύπνου. Μπορείς να τα αντικαταστήσεις με καλαμπόκι, αγγούρι και καρότο.

Παγωτό:

Τρέχεις στην κατάψυξη και βγάζεις το οικογενειακό παγωτό με την αγαπημένη σου γεύση σοκολάτα; Το βράδυ οι θερμίδες του παγωτού θα αποθηκευτούν σαν λίπος, αφού το σώμα ξεκουράζεται. Ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο, αν σε έχει πιάσει υπογλυκαιμία.

Αλκοόλ:

Ένα ποτηράκι κρασί ή μπύρα δε θα σου κάνουν κακό, όμως αν το ένα ποτήρι κρασί γίνεται κοκτέιλ, το κοκτέιλ σφηνάκια και τα σφηνάκια κανάτα, τότε καταλαβαίνεις ότι εκτός από περιττές θερμίδες, θα έχεις να αντιμετωπίσεις το αίσθημα της αφυδάτωσης, του πονοκεφάλου και του έντονου χανγκόβερ την επόμενη το πρωί.

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=173400