Το Facebook αλλάζει – Έρχονται τα Messenger bots

Ένα βήμα προς τη τεχνητή νοημοσύνη κάνει η πιο διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη.

Το Facebook αποφάσισε να κάνει την εφαρμογή του Messenger ακόμα πιο απαραίτητη για εμάς, καθώς εισάγει τα Messenger bots.

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών, ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στο Messenger app, που δεν είναι άλλη από τα chabots.

Τα bots είναι λογισμικό με διάφορους βαθμούς πολυπλοκότητας, τα οποία μπορούν να προσομοιώσουν την ανθρώπινη συνομιλία και έχουν ως απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των χρηστών. Για παράδειγμα, τα bots θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, να παραγγείλουν φαγητό για εμάς, ή και ακόμα να μας βρουν τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο. Έτσι, τα bots θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Facebook, αλλά και τα smartphones μας.

Από ότι φαίνεται θα κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, αφού με μια εντολή θα μπορούμε να εκτελούμε όλα όσα θέλουμε μέσω το Messenger app.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια εφαρμογή που θα «ζει» μέσα στο Messenger του χρήστη και θα εξελίσσεται συνεχώς, έτσι ώστε να αυτοβελτιώνεται και να γίνεται πιο ακριβής.

Επιπλέον, με τα bots θα μπορούν να αναπτυχτούν περισσότερο και οι τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν τους κατάλληλους πόρους για να δημιουργήσουν δικές τους εφαρμογές. Θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να έχουν πιο ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και να αγγίξουν πιο ευρύ κοινό.

Εταιρίες, επίσης, όπως η Line, Kik και η Microsoft ανακοίνωσαν και αυτές με τη σειρά τους νέες πλατφόρμες bots, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν. Παράλληλα, άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το WeChat έχουν χρησιμοποιήσει ήδη τα chatbots και γι’ αυτό το λόγο η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει γίνει διάσημη.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ