Το πρωταπριλιάτικο αστείο της Google που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Η Google προχώρησε σε ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, για να τιμήσει το έθιμο, αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν και τόσο αστείο.

Η Google, θέλοντας να τιμήσει το έθιμο της πρωταπριλιάς, αποφάσισε να ανεβάσει για εκείνη τη μέρα μια νέα επιλογή στο gmail.

Δίπλα από το reply, λοιπόν, βγήκε το εικονίδιο G Mail Mic Drop με το οποίο μπορούσες να απαντήσεις στα email σου.

Εκεί στο reply εμφανιζόταν ένα χιουμοριστικό gif με ένα μίνιον (από τη γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων) με ένα μικρόφωνο.Σύμφωνα, όμως, με το Guardian, και άλλα διεθνή μέσα, η Google προκάλεσε πολλά προβλήματα με αυτή την επιλογή και έτσι αναγκάστηκε να την κατεβάσει.

Πολλοί χρήστες φαίνεται να διαμαρτυρήθηκαν πως το πάτησαν κατά λάθος αντί για reply με αποτέλεσμα να στέλνουν «χαζά» emails σε περιπτώσεις που ήταν αρκετά σοβαρές. Μερικοί, μάλιστα, είπαν πως τους κόστισε ακόμα και τη δουλειά τους.

Έτσι, σύμφωνα με το Tech Insider, η Google βγήκε και ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους χρήστες ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε πως «φέτος κάναμε τελικά πρωταπριλιάτικη φάρσα στον εαυτό μας». Παράλληλα, ενημέρωσε πως το εικονίδιο έχει αφαιρεθεί και πως αν κάποιοι συνέχιζαν να το βλέπουν στην οθόνη της απλά θα έπρεπε να κάνουν refresh.

Τώρα αν όντως όλη αυτή η ιστορία ήταν αστείο δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ