Καταγγελίες για Αξυλου

Σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης των Τουρκοκυπριακών περιουσιών στην κοινότητα Αξυλου προβαίνει ο κοινοτάρχης της μικρής αυτής κοινότητας στην ορεινή περιοχή Πάφου Ηλίας Ηλία σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Ο κ.Ηλια καταγγέλλει ότι νεαρό ζευγάρι προσφύγων αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στο ιατρείο της κοινότητας επειδή δεν τους παραχωρείται κάποιο από τα ακατοίκητα σπίτια της κοινότητας τα οποία έχουν από χρόνια τώρα παραχωρηθούν είτε σε δικαιούχους που δεν τα χρησιμοποιούν είτε σε μη δικαιούχους που τα χρησιμοποιούν ως εξοχικά.

Υπάρχουν κατοικίες στο χωρίο Αξυλου όπως ανέφερε που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια και η υπηρεσία διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών θα πρέπει, είπε, να εξετάσει προσεκτικά την κάθε περίπτωση.

Ο κ. Ηλια που επιδιώκει να συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ανέφερε ότι το νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να ζει χωριστά από το παιδί του , το οποίο διαμένει προσωρινά με την μια γιαγιά, μέχρι να μπορέσουν να βρουν ένα χώρο που να μπορεί να φιλοξένει ολόκληρη την οικογένεια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ