Η υγεία πάνω απ’όλα

Η υγεία είναι ένα μεγάλο θέμα του μνημονίου ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής σχολιάζοντας την παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο, αφού σημείωσε “παρουσιάζουμε και εξετάζει τα παραδοτέα στο μνημόνιο καθώς και ορισμένα απ ‘ αυτά που δεν κατέστη δυνατό να είμαστε έτοιμοι αυτή την στιγμή”.

Μιλώντας στις Πάνω Αρόδες της Επαρχίας Πάφου μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955- 59 Γεώργιου Παπαβερκίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Καλανδίωνα ο κ. Πατσαλής απηύθυνε έκκληση προς όσους εμπλέκονται στα θέματα αυτά, οργανωμένα σύνολα, συντεχνίες και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας να κάνει ο καθένας, όπως είπε, αυτό που υποχρεούται ούτως ώστε συνέχισε, “ να μπορέσουμε ως Κυβέρνηση να ολοκληρώσουμε στην ώρα του την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων , την αναδιάρθρωση τους πρώτα, την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και των άλλων μεταρρυθμιστικών πλάνων”.

Με αυτό τον τρόπο, είπε, θα “αναβαθμιστεί η ποιότητα υγείας και θα είναι διαθέσιμη σ΄ όλους τους πολίτες καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους”.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ