Ποιοι πήραν τα λεφτά;

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης διακίνησης χρημάτων από λογαριασμό της εταιρείας FOCUS του Μιχάλη Ζολώτα, όπως ενημερώθηκε η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι η προϊσταμένη της ΜΟΚΑΣ που παρεστει στην συνεδρία επιβεβαίωσε πληροφορίες της ΕΔΕΚ ότι υπήρξε χρηματοδότηση ενός πολιτικού κόμματος, ενός ατόμου που έχει σχέση με πολιτικό κόμμα και ενός δημοσιογράφου με το ποσό των 500 χιλ. ευρώ από την εταιρεία FOCUS του κ. Ζολώτα, που είναι συνδεδεμένη φιλικά με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Διευκρίνισε ότι εντός της Επιτροπής δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον διαμοιρασμό των χρημάτων ή για την ταυτότητα των προσώπων, είπε όμως ότι ένα «άτομο που έχει σχέση με πολιτικό κόμμα πήρε μεγάλα ποσά και ένα πολύ μικρό ποσό [πήρε] ένας δημοσιογράφος».

Εξέφρασε εξάλλου την προσωπική του πεποίθηση ότι το άτομο μπορεί να συνδέεται με άλλο κόμμα.

Συμπλήρωσε ότι η ΜΟΚΑΣ έχει ενημερώσει σχετικά τον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ το θέμα φαίνεται να έχει παραπεμφθεί στους ποινικούς ανακριτές.

Είπε ακόμη ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από έναν λογαριασμό της FOCUS, ενώ πρόσθεσε ότι οι λογαριασμοί μπορεί να είναι περισσότεροι ενώ «τα χρήματα που έχουν δοθεί σε ένα ή περισσότερα κόμματα να είναι πολλά».

Ανέφερε ότι μπορεί να μην πρόκειται για παράνομη πράξη, πρόσθεσε όμως ότι οι πολίτες δικαιούνται να ενημερωθούν για την χρηματοδότηση κομμάτων από τον κ. Ζολώτα και τι εξυπηρετήσεις έχουν προσφέρει ως αντάλλαγμα.

Κάλεσε το κόμμα ή τα κόμματα που έχουν πάρει τα χρήματα αυτά να το ανακοινώσουν, καθώς και τον λόγο που δέχτηκαν τη χρηματοδότηση.

Όπως είπε ο κ. Σαρίκας, «είναι αδιανόητο από τον Οκτώβριο να καταγγέλλουμε τη χρηματοδότηση και να επικρατεί απόλυτη σιωπή» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια για να γνωρίζουν οι πολίτες την πραγματικότητα».

Ανέφερε τέλος ότι ζητήθηκε να παραστεί εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, για να τύχει πληρέστερης ενημέρωσης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ