Συνεχίζονται οι έρευνες

Κινητικότατα καταγράφεται και σήμερα στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου όπου τρεις διαφορετικές ομάδες ανακριτών εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις που εξετάζουν των απειλητικών μηνυμάτων, της συναυλίας Σάκη Ρουβά και της υπόθεσης του ΣΑΠΑ.

Ζητούμενο για τις αρχές είναι να εξακριβώσουν κατά πόσο είναι αυθεντική η όχι επιστολή από την Ελλάδα η οποία παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Μάιο ότι προερχόταν από την εταιρεία Universal Music company του Σάκη Ρουβά.

Με την επιστολή αυτή γινόταν λόγος σε περιοδεία του Σάκη Ρουβά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για συναυλία που κύριο στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού για ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών και τελικά πείστηκε το σώμα να τους απαλλάξει από τον φόρο θεάματος.

Η αστυνομία ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες την λήψη καταθέσεων για την συγκεκριμένη υπόθεση αφού θα ληφθουν τελικά από όλα τα μέλη του σώματος και όχι μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους που μετέχουν στις επιτροπές πρόνοιας και πολιτισμού, ενώ καταθέσεις έχουν ληφθει από υπαλλήλους και επιχειρηματίες που χορήγησαν την εκδήλωση.

Στο απόγειο τους βρίσκονται οι εξετάσεις της αστυνομίας για το συμβούλιο αποχετεύσεων.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της μεγάλο όγκο στοιχείων από τα συμβόλαια της δεύτερης φάσης και αρχίζει την λήψη καταθέσεων τόσο από μέλη του συμβουλίου όσο και από λειτουργούς του οργανισμού.

Ήδη έχει ετοιμασθεί σχετικός κατάλογος και οι ανακριτές αρχίζουν άμεσα την λήψη καταθέσεων.

Τα δυο κυρίαρχα ζητήματα που εξετάζονται είναι η επέκταση, χωρίς προσφορές του συμβολαίου Β που κάλυπτε τον δήμο Γεροσκηπου, και οι υπερπληρωμες εργολάβων μέσω διατακτικών που σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν περάσει καν από το συμβούλιο του ΣΑΠΑ.

Προς το τέλος της διερεύνησης βρίσκεται η υπόθεση με τα απειλητικά μηνύματα για την οποία κύριοι ύποπτοι θεωρούνται από την αστυνομία ο δήμαρχος Πάφου και η υπάλληλος του δήμου Μαρία Σολομονιδου.

Η αστυνομία αναμένεται να παραλάβει τις επόμενες μέρες τα στοιχεία από το κτηματολόγιο για την ακίνητη περιουσία του δημάρχου αλλά και στοιχεία από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται για να διαφανεί κατά πόσο υπήρχε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή συναλλαγή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ