Θέλουν στήριξη για να μην πέσουν

Ο δήμαρχος Πεγειας Νεόφυτος Ακουρσιωτης απεύθυνε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ έκκληση στην κυβέρνηση να στηρίξει τις τοπικές αρχές διότι αν συνεχιστούν οι αποκοπές στην ετήσια χορηγία του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση πολλοί δήμοι θα καταρρεύσουν από μόνοι τους και δεν θα χρειαστεί να τους ρίξει καμιά τρόικα και κανένα σχέδιο για αναδιάρθρωση όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Ακουρσιωτης σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση πολλών δήμων είναι οριακή και θα πρέπει η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της.

Η οικονομική κρίση θα διαλύσει τελικά τους δήμους και όχι τα σχέδια της Τρόικας όπως είπε επαναλαμβάνοντας ότι μέσα από σωστούς χειρισμούς και συνεργασίες όχι μόνο οι δήμοι μπορούν να κρατηθούν αλλά να ενισχυθεί και η εξυπηρέτηση και η προσφορά προς τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Πεγειας επιβεβαίωσε ότι ο δήμος Πεγειας βρίσκεται σε διαβούλευση με γειτονικές κοινότητες για την εξέταση της πιθανότητας συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Ήδη όπως είπε με την κοινότητα της Ακουρσου υπάρχει συνεργασία στον τομέα της αποκομιδής των σκυβάλων ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί η συνεργασία και σε άλλους τομείς αλλά και με άλλες γειτονικές κοινότητες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ