Σε ειδική συνεδρία του ΔΗΣΥ τα προβλήματα του δήμου Πάφου

Η επαρχιακή γραμματεία του ΔΗΣΥ θα συζητήσει σε ειδική συνεδρία το θέμα των οικονομικών ανοιγμάτων στο δήμο Πάφου που απειλούν να βάλουν σε περιπέτειες όχι μόνο το οικοδόμημα του δήμου αλλά και της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης όπως ανέφερε ο επαρχιακός γραμματέας του κόμματος Γιαννάκης Λαζάρου.

Ο κ.Λαζαρου ανέφερε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι εκτός από το θέμα με το δημοτικό μέγαρο και άλλες αποφάσεις του δήμου υποθηκεύουν στην ουσία των μελών της πόλης.

Την ζημιά τελικά θα πληρώσει ο δημότης όπως είπε και επέρριψε ευθύνες και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Επανέλαβε επίσης ότι κακώς το δημοτικό συμβούλιο αγνόησε εντελώς την πρόταση για χρηματοδότηση του έργου του δημοτικού μεγάρου από ξένους επενδυτές.

Ο δημοτικός σύμβουλος Εύρος Λοιζίδης χαρακτήρισε γενικές και αόριστες τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν προβληθεί για επενδύτη που θα ολοκλήρωνε τις εργασίες του δημοτικού μεγάρου.

Επενδυτής δεν μπορεί να βρεθεί ούτος ή άλλως όπως είπε αλλά και αν ακόμη υπήρχε ενδιαφερόμενος θα ήταν δύσκολο να προχωρήσει η συνεργασία αφού ο δήμος δεν θα ήταν σε θέση να καταβάλει τα ενοίκια που θα απαιτούσε ο επενδυτής με βάση και τα χρήματα που θα επένδυε προκειμένου να ολοκληρωθεί το κτίριο.

Οι εργασίες ,συνέχισε, σωστά διακόπηκαν αφού ο δήμος σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγείτο σε στάση πληρωμών και δεν θα πληρώνονταν οι υπάλληλοι του.

Τα οικονομικά του δήμου είναι σε πολύ οριακά σημεία εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι δεν μπορούν να εισπραχτούν παλιές οφειλές προς τον δήμο.

Είπε ακόμη ότι θα γίνουν μόνο οι σωστικές εργασίες που ο δήμος θα μπορεί να εκτελέσει με βάση τα χρήματα που θα μπορεί να εξασφαλίσει.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην εκτελεστούν όλες οι σωστικές εργασίες που έχουν καταγραφεί ως αναγκαίες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ