Ενισχύσει ΚΟΤ στην Πόλη

Ο ΚΟΤ δεν έχει πρόθεση να αναστείλει την λειτουργία του γραφείου του οργανισμού στην Πόλη Χρυσοχους διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Πόλεως ο διευθυντής του οργανισμού Μάριος Χανιδης.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για καλύτερη συνεργασία και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος της περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχους.

Ο Μάριος Χανιδης απαντώντας στην έντονη φημολογία που αναπτύχτηκε το τελευταίο διάστημα για πιθανή υποβάθμιση ή και κλείσιμο του γραφείου του ΚΟΤ στην περιοχή παραδέχτηκε ότι οι οικονομικές δυσκολίες λόγο του περιορισμού των πόρων του οργανισμού είναι δεδομένες όμως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια όχι για τον περιορισμό της δραστηριότητας του γραφείου αλλά αντίθετα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Και ο ΚΟΤ, είπε ο Άγγελος Οδυσσέως, αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αρχή που γειτνιάζει με το μοναδικής ομορφιάς πάρκο της Χερσονήσου του Ακαμα αλλά και με άλλα μοναδικά μνημεία της φύσης.

Στην περιοχή επίσης μπορεί να αναπτυχτεί εύκολα ο θαλάσσιος τουρισμός και ο δήμος θα συνεργαστεί στενά με τον ΚΟΤ και την αρχή λιμένων για ανάπτυξη των υποδομών στο λιμανάκι του Λατσιου όπως επεσήμανε ο Άγγελος Οδυσσέως.

Ο δήμαρχος Πόλεως ζήτησε επίσης την συμβολή του ΚΟΤ στο πάγιο αίτημα της περιοχής για αύξηση των τουριστικών κλινών. Τώρα με την εξέταση των ενστάσεων για το τοπικό σχέδιο του Κόλπου της Χρυσοχους είναι η ευκαιρία, κατέληξε, να γίνουν όλες εκείνες οι διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται προκειμένου να μπορέσει η περιοχή να ανταποκριθεί στην ζήτηση και προκειμένου να είναι βιώσιμος ο τουρισμός στην περιοχή ολόχρονα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ