Αύξηση στα περδίκια, μείωση στους λαγούς

Ελαφρά αυξημένοι παρουσιάζονται οι αριθμοί των περδικιών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η οποία ήταν μια αρκετά καλή χρονιά για το είδος, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ταμείου θήρας Πέτρος Αναγιωτος.

Επικαλούμενος τις καταμετρήσεις που διεξάγει δυο φορές τον χρόνο η υπηρεσία ο κ.Αναγιωτος σημειώνει ότι οι πληθυσμοί των λαγών παρουσιάζουν μικρή μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η οποία, στατιστικά μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα.

Το ποσοστό αυξομείωσης των πληθυσμών, τονίζει, είναι διαφορετικό από περιοχή σε περιοχή τονίζοντας ότι η γενική εικόνα, που παρουσιάζουν οι πληθυσμοί του λαγού, πιστεύεται ότι σχετίζεται με την ασθένεια που είχε εμφανιστεί στους λαγούς την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου η οποία, έπληξε ζώα που θα αναπαράγονταν με αποτέλεσμα η αναπαραγωγή του είδους να είναι μειωμένη.

Επίσης με τη μεγάλη πίεση που υπόκειται ο λαγός από διάφορες παράνομες ενέργειες όπως λαθροθηρία και άσκηση κυνηγετικών σκύλων σε περιοχές που δεν επιτρέπεται αλλά και με τη μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη νόμιμη κυνηγετική πίεση που υπόκειται ο λαγός τα τελευταία χρόνια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ