Δρ. Καραγιάννη: Είμαι βέβαιη περίτρανα πως ο θάνατος του Θανάση είναι στραγγαλισμός – Αριστερόχειρας ο δράστης

 

Με υποδείξεις φωτογραφιών από τα τεκμήρια που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο και τις φωτογραφίες του Θανάση Νικολάου, συνεχίζεται η κατάθεση της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη.

Η κ. Καραγιάννη κλήθηκε από το Δικαστήριο να διαβάσει το πόρισμά της το οποίο καταλήγει ότι το υοειδές οστό, με βάση αρχικώς τη μακροσκοπική εξέταση και περιγραφή (μήκη των οσταρίων και την ανώμαλη παρυφή του αριστερού κέρατος στο ελεύθερο άκρο) και κυρίως τη μικροσκοπική εξέταση, στο ελεύθερο άκρο του αριστερού κέρατος εμφανίζει οστικό έλλειμμα ως επί βαριάς τραυματικής κάκωσης γενόμενη εν ζωή με στραγγαλισμό – ασφυξία του θανόντα.

Προχώρησε ακόμη ένα βήμα δείχνοντας φωτογραφίες από βιβλίο με περίπτωση στραγγαλισμού και πως φαίνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Η δικηγόρος της οικογένειας Αθηνά Δήμα ρώτησε την κ. Καραγιάννη τι θα μπορούσε να προκαλέσει ο στραγγαλισμός. Η παθολογοανατόμος, έκανε συσχετισμό με περιπτώσεις ατόμων, αναφέροντας ότι η αιμορραγική διατύπωση είναι συχνό εύρημα με στραγγαλισμό και απαγχονισμό. «Πάντα υπάρχουν μελανώματα – μελανιές».

Η κ. Καραγιάννη έδειξε φωτογραφίες του Θανάση, υποστηρίζοντας ότι είχε μελανιές στο λαιμό του. Είπε ακόμη ότι ο δράστης είναι αριστερόχειρας. Συγκεκριμένα είπε: «Στην περίπτωση του θανόντα είναι αριστερόχειρας αυτός που εξασκεί την πίεση».

Μεταξύ άλλων είπε, «εγω δεν συμφωνώ με το κ. Αγαπητό στο σημείο “πιθανή κάκωση εν ζωή”. Εγώ είμαι βέβαιη περίτρανα πως ο θάνατος του Θανάση είναι στραγγαλισμός.

Ερωτηθείσα για την έκθεση του κ.Σταυριανού, ανέφερε ότι παρέλαβε την εν λόγω έκθεση και βλέποντας το οστό έψαξε και είδε στη βιβλιογραφία ότι όταν υπάρχουν θλάσεις στη συγκεκριμένη θέση, είναι απόρροια στραγγαλισμού.

Η κ. Καραγιάννη ρωτήθηκε και για τα πλακίδια λέγοντας ότι εξέτασαν 325 πλακίδια ωστόσο στην Κύπρο στάλθηκα 313. «Ήρθαν στην Κύπρο 313 πλακίδια και κατόπιν τούτου εγώ δεν μίλησα με τον κ. Αγαπητό αλλά με τον κ. Κουτσάφτη και του είπα ότι εμείς εξετάσαμε 325. Διερωτήθηκα γιατί έστειλε λιγότερα».

Σημείωσε ότι τα πλακίδια δεν ήταν αριθμημένα από τον δρ. Αγαπητό, λέγοντας τι πρόκειται για τακτικισμό. «Σκόπευε εξ αρχής να τα αφαιρέσει. Τα 37 πλακίδια ήταν διαφορετικά από αυτά που εξέτασα, δεν είχαν υπολείμματα παραφίνης. Δεν αφορούν τον συγκεκριμένο ιστό και δεν ανήκουν στον Θανάση Νικολάου».

Αίτημα της δρ Καραγιάννη είναι να έρθουν τα κενά πλακίδια που παρέδωσε εκ των υστέρων ο δρ. Αγαπητός, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και της θανατικής ανακρίτριας.

«Περνώ το θάρρος να καταθέσω στο δικαστήριο τρία κενά πλακίδια χωρίς ιστό και παραφίνη. Εξέτασα 325 πλακίδια και τα 12 έδειχνα το έλλειμμα στο υοειδές οστό. Δεν εξετάστηκαν κενά πλακίδια και θεώρησα σωστό να σας φέρω και να ζητήσω να έρθουν τα πλακίδια αυτά ενώπιον σας», σημείωσε.

Η δικαστής ρώτησε και τις δύο πλευρές εάν συμφωνούν να έρθουν ενώπιον δικαστηρίου τα 37 πλακίδια. Είπε ακόμη ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι εδώ και ο δρ. Αγαπητός.

Η δρ. Καραγιάννη εξήγησε ότι εξέτασαν 325 πλακίδια με ιστό, στην Κύπρο στάλθηκαν 313 με ιστό. Μετα ο κ. Αγαπητός έφερε 37 κενά πλακιδια εκ των οποίων είχα κολλήσει στη θήκη.

Η θέση της οικογένειας είναι ότι λείπουν 12 πλακίδια που είναι ο στραγγαλισμός.

Η δικαστής έθεσε ερωτήματα και στις δύο πλευρές «γιατί έγινε τώρα αυτό το αίτημα από την στιγμή που και οι δύο εκθέσεις που έχω ενώπιον μου, έχουν διαφορές». Σημείωσε ακόμη ότι δεν εμπίπτει στην δική της δικαιοδοσία καθώς είναι Αστυνομικού χαρακτήρα επομένως το θέμα έχει λήξει.