
Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατου.
- Published Date

Ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου διοργανώνει τον 16ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Χορού με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκυρίακο στις 4 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.
Ο εθελοντικός φιλοζωικός σύνδεσμος P.A.W.S. σε συνεργασία με το “Υφαντουργείο” διοργανώνει Παζαράκι Βιβλίου το Σαββατοκυρίακο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Νέα και μεταχειρισμένα βιβλία θα πωλούνται από 1-5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του συνδέσμου.
Εργαστήριο με θέμα 'Δημιουργίες με πηλό' με την Μαριάννα Τσερκέζου διοργανώνεται στο Φικάρδου το Σαββατοκυρίακο από τις 10.00 μέχρι τις 11.30 το πρωί και από τις 12 μέχρι τις 1:30 το μεσημέρι.
Εργαστήρια διοργανώνονται στο χωριό Πρόδρομος της επαρχίας Λεμεσού.
Μια δημιουργική μέρα με εργαστήρια χειροτεχνίας με υλικά από τη φύση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Προδρόμου (δίπλα στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στο κέντρο του χωριού) από το πρωί μέχρι το απόγευμα.
Η “Synergia” με επικεφαλής τον σπουδαίο βιολιστή και καθηγητή Sorin Alexandru Horlea, παρουσιάζει τις πρώτες της συναυλίες, με τα αριστουργήματα του Αντόνιο Βιβάλντι!
Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού και Κυριακή επίσης στις 8 το βράδυ στο Θέατρο Παλάς στη Λευκωσία.
Κορυφαίους καλλιτέχνες, διεθνούς βεληνεκούς, Έλληνες και ξένους, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο, η Kapopoulos Fine Arts, σ’ ένα λαμπρό εικαστικό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο AMARA στη Λεμεσό, στις 25 και 26 Μαρτίου.
H WeAreMusic παρουσιάζει το παιδικό μιούζικαλ το ''Τερατάκι της Ιωάννας''.
Μια ώρα γεμάτη ξεχωριστές ερμηνείες, μουσική και χορό από επαγγελματίες του μιούζικαλ στην Κύπρο! Σάββατο στις 3:30 το απόγευμα και Κυριακή στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία.
Η ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο «Συγγνώμη», της βραβευμένης Καταλανής συγγραφέως Μάρτα Μπουτσάκα, το οποίο είναι βασισμένο στην αποτρόπαια δολοφονία που διέπραξε μια «παρέα» εφήβων στη Βαρκελώνη το 2005.
Σάββατο στις 8:30 το βράδυ και Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα στο Θέατρο της ΕΘΑΛ στη Λεμεσό.
Το Σατυρικό Θέατρο συνεχίζει και αυτό το Σαββατοκυρίακο τις παραστάσεις του έργου «Ανθισμένες Μανώλιες».
Σάββατο στις 8:30 το βράδυ και Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα στη Πάνω Σκηνή του Σατυρικού Θεάτρου στη Λευκωσία.
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανακοινώνει την επόμενη παραγωγή του που είναι η κωμωδία “Το Σώσε” του Μάικλ Φρέιν, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.
Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ και την Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ».
Ο μονόλογος του Κωνσταντίνου Τσίτσιου «Τον γάτο μου τον λεν Σωτήρη» παρουσιάζεται από το Σάββατο και την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ στο Flea Theatre στη Λευκωσία.
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» παρουσιάζει το έργο «Μπέρντυ, το αγόρι πουλί».
Ένα αντιπολεμικό έργο που υμνεί το όνειρο της Ελευθερίας.
Παραστάσεις θα δοθούν το Σαββατοκυρίακο στις 8:30 το βράδυ.
Η Anyhow Theatre Ensemble, παρουσιάζει το έργο ''Girls Like That''.
Σάββατο στις 8:30 το βράδυ και Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία.