Η συσκευή που σου προκαλεί ηλεκτροσόκ όταν ξοδέψεις πολλά χρήματα

Πρόκειται για ένα περικάρπιο, το οποίο «κεραυνοβολεί» όσους ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.

Το περικάρπιο Pavlok είναι ότι πρέπει για τους σπάταλους. Όποιος το φοράει και ξοδέψει περισσότερα χρήματα από ένα συγκεκριμένο ποσό, τότε αυτό του προκαλεί ηλεκτροσόκ.

Βρετανική εταιρία εφηύρε τη συσκευή, η οποία προκαλεί ένα μίνι ηλεκτροσόκ στον κάτοχο της, όταν αυτός το παρακάνει στα έξοδα και το ποσό του στην τράπεζα πέφτει κάτω από ένα όριο.

Η εταιρεία Intelligent Environments παρουσίασε μια έξυπνη συσκευή, η οποία συνδέει το τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου της με το περικάρπιο Pavlok. Αν, λοιπόν, ο λογαριασμός αυτού που φοράει το περικάρπιο πέφτει κάτω από ένα επιλεγμένο όριο, τότε το Pavlok τον «κεραυνοβολεί» με ρεύμα 225 βολτ.

Σύμφωνα με το BBC, η ίδια συσκευή μπορεί να συνδεθεί και με άλλους λογαριασμούς, π.χ. του ηλεκτρικού, εφόσον στο σπίτι ή στο γραφείο υπάρχει «έξυπνος» online μετρητής κατανάλωσης που συνεχώς καταγράφει πόσο ρεύμα καταναλώνεται. Μετά από ένα επιλεγμένο όριο κατανάλωσης, το Pavlok κάνει ηλεκτροσόκ στον κάτοχό του.

Το νόημα του συστήματος είναι να βοηθήσει κάποιον να περιορίσει τις δαπάνες του και να ελέγξει τον υπερκαταναλωτισμό του, έστω και αν χρειασθεί να υποβάλει τον εαυτό του σε δοκιμασίες.

Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με τη «Lifo», καμία τράπεζα (δημοσίως τουλάχιστον) δεν έχει προσφερθεί να συνδέσει κάποιον λογαριασμό πελάτη της με την εν λόγω συσκευή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ