Επιλέξτε το κατάλληλο μαγιό ανάλογα με το σωματότυπο σας

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είμαστε έτοιμες να βγούμε στην παραλία.

Το καλοκαίρι απαιτεί να είμαστε προετοιμασμένες κατάλληλα και πώς θα το κάνουμε αυτό; Επιλέγοντας το σωστό μαγιό.

Αν, λοιπόν, ετοιμάζεστε για καλοκαιρινά ψώνια και μέσα στη λίστα σας συγκαταλέγεται και το μαγιό τότε πρέπει να μάθετε ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος που σας ταιριάζει. Το πρώτο βήμα για την αγορά του απαραίτητου αυτού αξεσουάρ για το καλοκαίρι είναι να βρείτε το σωματότυπο σας.

Οι κατηγορίες είναι πέντε: το αχλάδι, το μήλο, η κλεψύδρα, ο σωλήνας και η φράουλα.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε ποιο μαγιό ταιριάζει καλύτερα σε αυτές τις κατηγορίες σύμφωνα με το «msn ευ ζην».

Αχλάδι

Ο κλασικός, μεσογειακός σωματότυπος. Χαρακτηριστικά του ο λεπτός θώρακας και μέση και η «ανοιχτή» περιφέρεια που… ξεχωρίζει γιατί είναι αρκετά μεγαλύτερή τους.

Τι να επιλέξετε

Στόχος σας είναι να τραβήξετε την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος για να καλύψετε την περιφέρεια. Γι’ αυτό, προτιμήστε ένα μπούστο σε ανοιχτό χρώμα. Αν έχετε πλούσια τα ελέη, ένα σουτιέν με έντονα σχέδια ή με φραμπαλάδες στο πάνω μέρος του, που θα φορεθεί με ένα κλασικό σκουρόχρωμο κάτω μέρος, θα τραβήξει την προσοχή στα σημεία που θέλετε. Αν πάλι έχετε μικρό στήθος, μπορείτε να μαγνητίσετε τα βλέμματα με ένα πιο αποκαλυπτικό σουτιέν ή με ένα εξίσου θηλυκό ολόσωμο μαγιό που θα τονίσει το μπούστο σας.

Για το κάτω μέρος, προτιμήστε τις μονοχρωμίες και το «κόψιμο του μπικίνι που δεν θα σας «κόβει» στη μέση. Το κλασικό κόψιμο και η vintage γραμμή (το λεγόμενο τανκίνι) θα επιμηκύνουν τον κορμό σας, χωρίς να τονίζουν την περιφέρεια.

Τι να αποφύγετε

Τα σουτιέν που δεν «ανεβάζουν» το στήθος, όπως τα τριγωνάκια, και στο κάτω μέρος «απαγορευτικά» είναι τα σχέδια, όσα δένουν με κορδόνι και το στιλ μποξεράκι.

Μήλο

Αν η μέση σας είναι πιο φαρδιά από τους γοφούς και το ίδιο φαρδιά με το μπούστο σας, τότε μάλλον ανήκετε στην κατηγορία του μήλου.

Τι να επιλέξετε Τονίστε τα πόδια σας και γενικότερα το κάτω μέρος του σώματος, που είναι το πιο δυνατό σας σημείο. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε την… ομοιομορφία. Στο μπικίνι, η μονοχρωμία και οι χοντρές τιράντες πρέπει να είναι προτεραιότητά σας.

Στο κάτω μέρος, μπορείτε να είστε λίγο πιο ελεύθερες, φορώντας ένα σλιπ με βολάν και κορδονάκια ή vintage κόψιμο. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι τα ολόσωμα μαγιό με χοντρές τιράντες και, αν είστε τολμηρή, ένα βαθύ ντεκολτέ, στο οποίο θα εστιάζουν τα βλέμματα.

Τι να αποφύγετε

Τις λεπτές τιράντες που «κόβουν» και θα προσθέσουν περισσότερο όγκο στο πάνω μέρος και τα «χαμηλοκάβαλα» εσώρουχα που θα δείχνουν πιο κοντό τον κορμό σας.

Κλεψύδρα

Αν το μπούστο και οι γοφοί είναι το ίδιο φαρδιά αλλά η μέση σας είναι αρκετά μικρότερη, τότε είστε ο κλασικός τύπος κλεψύδρας.

Τι να επιλέξετε

Είστε ίσως η πιο τυχερή κατηγορία γυναικών, αφού έχετε θηλυκές καμπύλες, που μπορείτε να αναδείξετε με πολλά μαγιό. Σχεδόν όλα τα μπικίνι είναι ιδανικά για εσάς, ωστόσο τα σουτιέν που δένουν πίσω απ’ το λαιμό αλλά και τα σουτιέν μπαλκονέ θα είναι τέλεια για να αναδείξετε τα κάλη σας! Ακόμα, οποιοδήποτε κόψιμο… παλαιάς κοπής σας ταιριάζει απόλυτα. Θυμηθείτε το στιλ των ζουμερών pin up girls και θα καταλάβετε.

Τι να αποφύγετε

Είστε τυχερή αλλά κάτι θα πρέπει να προσέξετε... Μην επιλέγετε διαφορετικά χρώματα στο πάνω και το κάτω μέρος και αποφύγετε τους πειραματισμούς με διάφορα mix and match σχέδια, που μπορεί να κάνουν το σώμα σας να φαίνεται δυσανάλογο.

Σωλήνας

Ή αλλιώς σωματότυπος «μπανάνα». Ο όρος αναφέρεται σε γυναίκες με ομοιόμορφο και αδύνατο σώμα, χωρίς δυσαναλογίες, αφού γοφοί, μέση και μπούστο είναι σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Τι να επιλέξετε

Μία ψιλόλιγνη κορμοστασιά όπως αυτή σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, όμως μπορεί να εμπλουτιστεί με λίγες καμπύλες με τα κατάλληλα οπτικά τρικ για πιο θηλυκή εμφάνιση. Μαγιό με λεπτομέρειες όπως βολάν, φιόγκοι και κορδονάκια θα δώσουν την ψευδαίσθηση των καμπύλων. Για το πάνω μέρος τα τριγωνάκια και τα στράπλες σουτιέν είναι ιδανικά. Στο κάτω μέρος, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Τι να αποφύγετε Τα μπαλκονέ σουτιέν που ενδείκνυνται για πιο πλούσιο μπούστο και τα ολόσωμα μαγιό που μπορεί να κάνουν το σώμα σας να φαίνεται πιο άχαρο.

Φράουλα

Αν οι ώμοι ή το στήθος σας είναι μεγαλύτεροι από τη μέση σας, τότε ανήκετε στην κατηγορία της φράουλας.

Τι να επιλέξετε

Το καλύτερο κόψιμο γι' αυτό τον σωματότυπο είναι η λαιμόκοψη V. Επομένως, τα σουτιέν που δένουν γύρω απ' το λαιμό έχουν την τιμητική τους. Όσες έχουν μεγάλο στήθος, μπορούν να διαλέξουν ένα ενισχυμένο σουτιέν με χοντρές τιράντες για καλύτερη υποστήριξη. Στο κάτω μέρος, έχετε το... ελεύθερο!

Tips:

Μην επιλέξετε ένα μαγιό μόνο και μόνο επειδή σας ταιριάζει. Αν δεν σας αρέσει, δεν πρόκειται να αισθανθείτε άνετα όταν το φορέσετε.

Πάνω από όλα αυτοπεποίθηση κορίτσια!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ