Γιατί σε κάθε τζιν υπάρχει μια μικρή τσέπη;

Και όμως πίσω από τη μικρή τσέπη του τζίν μας υπάρχει ιστορία!

Όλοι μας κάποια στιγμή θα έχουμε αναρωτηθεί που χρησιμεύει αυτή η μικρή τσέπη που υπάρχει σε όλα μας τα τζιν. Η εν λόγω τσέπη είναι συνήθως ραμμένη στη δεξιά πλευρά του παντελονιού και η αλήθεια είναι ότι δεν χωράει τίποτα.

Γιατί άραγε, όμως, υπάρχει εκεί αφού δεν είναι και πολύ χρήσιμη; Μα και βέβαια υπάρχει εξήγηση.

Δεν πρόκειται για κάποιο τρικ των σχεδιαστών! Ο λόγος που βρίσκεται εκείνη η μικρή τσέπη στο τζίν μας προέρχεται από το παρελθόν. Η Levi's ήταν η πρώτη που δημιούργησε αυτή τη τσέπη για να μπορούν να βάζουν οι άντρες τα ρολόγια τους. Από το 1800, οι καουμπόηδες είχαν εκείνα τα ρολόγια με τις αλυσίδες και τα έβαζαν στα γιλέκα τους για να μην σπάσουν. Έτσι, λοιπόν, η Levi's σκέφτηκε μια πιο πρωτότυπη ιδέα προς τα τέλη του 19ου αιώνα: τη μικρή τσέπη στο τζιν.

Συγκεκριμένα, σε ένα blog post, η ίδια η εταιρία τονίζει ότι το πρώτο τζιν είχε 4 τσέπες. Υπήρχε μια στο πίσω μέρος, δύο μπροστά συν αυτή τη μικρή τσεπούλα που ήταν για τα ρολόγια. Βέβαια με την πάροδο του χρόνου αυτή η μικρούτσικη τσέπη απέκτησε άλλες χρήσεις, καθώς έχει το τέλειο μέγεθος για να χωράει κέρματα, εισιτήρια κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη τσέπη έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις του τζιν και σίγουρα δεν μπορούμε να φανταστούμε τα παντελόνια μας χωρίς αυτή, άσχετα αν τη χρησιμοποιούμε ή όχι!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ