Νηστίσιμες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες είναι αρκετά σημαντικές για τον οργανισμό μας. Τι γίνεται, όμως, στην περίοδο των νηστειών;

Έχοντας υπόψη μας ότι η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης πρέπει να είναι 0,8 γρ ανά κιλό σωματικού βάρους, εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε κάποιες νηστίσιμες τροφές για να μη σας λείψει η ενέργεια και η δύναμη από τον οργανισμό σας.

Με τις πιο κάτω τροφές, λοιπόν, μπορείτε να συνεχίσετε την νηστεία, αλλά και την καλή λειτουργία του οργανισμού χωρίς ελλείψεις.

1) Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης και η υφή τους θυμίζει κρέας. Για παράδειγμα, τα 100 γρ. λευκών μανιταριών μας παρέχουν 3.1 γραμμάρια πρωτεΐνης με μόλις 22 θερμίδες.

2) Φακές

Τα όσπρια είναι καλές πηγές πρωτεΐνης. Ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι με φακές περιέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης κα μας παρέχουν το 36% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε σίδηρο, εξασφαλίζοντας την ενέργειά μας.

3) Αρακάς

Ο αρακάς περιέχει 9 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι και αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α, C, θειαμίνης, φώσφορου και σιδήρου.

4) Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι διουρητικά. Επιπλέον, είναι μια πλούσια τροφή σε πρωτεΐνη, με 2,4 γραμμάρια αυτής ανά 100 γραμμάρια. Ο σίδηρός τους φτάνει το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης στην ίδια ποσότητα και μας παρέχουν φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες A, C και Β6.

5) Μπρόκολο

Από ένα φλιτζάνι μπρόκολο θα πάρετε 2,6 γραμμάρια πρωτεΐνης με δώρο το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε βιταμίνη Κ και C για τόνωση του ανοσοποιητικού. Το μπρόκολο είναι, επίσης, σημαντική πηγή φυλλικού οξέος που φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ