Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτων ζώων

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων και σκοπός της είναι να μας ευαισθητοποιήσει.

Πολλά αδέσποτα κυκλοφορούν στο δρόμο, είτε είναι μικρά κουταβάκια είτε σκύλοι και γάτοι εγκαταλελειμμένοι.

Σκοπός αυτού του άρθρου και αυτής της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση όλων εμάς, που σαν άνθρωποι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και να προστατεύσουμε αυτά τα ζώα.

Προστασία, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα υιοθεσία. Απλά μπορούμε να φιλοξενήσουμε για κάποιο χρονικό διάστημα ένα ζωάκι μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια να το υιοθετήσει ή να το πάρουμε σε κάποιο καταφύγιο, το οποίο γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι έχει τις δυνατότητες να προστατεύσει και να χαρίσει μια οικογένεια σε ένα αδέσποτο.

Τώρα, όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε κάποιο ζωάκι, είτε σκύλο είτε γάτο, τότε σας έχουμε τη λύση. Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ή ένα ζωάκι από κάποιο καταφύγιο. Υπάρχουν πάρα πολλά ζώα τα οποία μας χρειάζονται εκεί έξω και περιμένουν ένα χάδι στοργής και μια οικογένεια, που να τους προσφέρει σωστές συνθήκες διαβίωσης. Απλά πηγαίνετε μια βόλτα από τους κατάλληλους οργανισμούς και υπηρεσίες και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Βεβαιωθείτε, όμως, ότι έχετε τον απαραίτητο χρόνο και διάθεση για να υιοθετήσετε, γιατί τα ζώα είναι όπως τον άνθρωπο: χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες και πολλή αγάπη για να επιβιώσουν. Όταν το λάβουν αυτό θα σας το ανταποδώσουν με κάθε τρόπο, να είστε σίγουροι!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ