Γιατί οι γυναίκες αδυνατίζουν πιο δύσκολα από τους άντρες;

Γιατί οι γυναίκες παχαίνουν ευκολοτερα από τους άντρες; Επιστήμονες από την Σκωτία έχουν την απάντηση.

Πολλές γυναίκες έχουν αναρωτηθεί γιατί αυτές να παχαίνουν πιο εύκολα από τους άντρες; Η απάντηση, λοιπόν, δόθηκε από τους Σκωτσέζους επιστήμονες.

Οι γυναίκες αδυνατίζουν πιο δύσκολα από τους άντρες εξαιτίας της διαφοράς που έχουν μεταξύ τους τα δύο φύλα στη δράση ορισμένων ορμονών. Αυτές οι ορμόνες αποκαλούνται πεπτίδια POMC και παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης.

Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν αυξάνονταν τα επίπεδα αυτών των πεπτιδίων τα ζώα αδυνάτιζαν. Τα αρσενικά ποντίκια πολύ πιο εύκολα, ενώ τα θηλυκά έχασαν μόλις λίγο βάρος, και παρέμειναν στην κατηγορία της παχυσαρκίας.

Η διαφορά οφειλόταν στο ότι τα πεπτίδια έκοβαν εξίσου την όρεξη στα ποντίκια, αλλά στα αρσενικά επιτάχυναν επίσης τον μεταβολισμό, τα καθιστούσαν πιο δραστήρια, και αδυνάτιζαν με λιγότερη άσκηση σε σχέση με τα θηλυκά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Λόρα Χάισλερ, ανέφεραν πως η ίδια διαφοροποίηση ισχύει και στους ανθρώπους, και εξηγεί γιατί τόσο πολλές γυναίκες δυσκολεύονται τόσο πολύ για να αδυνατίσουν σε σχέση με τους άντρες που τους είναι τελικά και αποδεδειγμένα, πιο εύκολο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ