Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Αγκαλιάς

Η 21η Ιανουαρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η παγκόσμια μέρα αγκαλιάς. Ευκαιρία να μοιράσουμε αγκαλιές απλόχερα!

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο σήμερα αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους δείχνοντας έτσι την αγάπη τους και την εκτίμηση τους.

Ανέκαθεν μια αγκαλιά ήταν ένας τρόπος για να δείξουμε την αγάπη μας στους κοντινούς μας ανθρώπους, ενώ θεωρείται μια μορφή επικοινωνίας.

Εξάλλου μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά να βελτιώσουμε την πνευματική και σωματική μας υγεία.

Η ιδέα για την παγκόσμια μέρα αγκαλιάς προήλθε το 1986 από τον φοιτητή, Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε να βρει ένα τρόπο να αυξηθούν οι αγκαλιές παγκοσμίως.

Τα οφέλη μιας αγκαλιάς είναι πάρα πολλά, ενώ όπως τονίζουν οι ειδικοί, μπορούν να μας προσφέρουν μια καλύτερη και υγιέστερη ζωή.

Λοιπόν, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι υπεραρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και το στρες, ενώ με αυτό τον τρόπο αυξάνονται οι ορμόνες της ευεξίας.

Νεότερα ευρήματα υπογραμμίζουν πώς μια αγκαλιά έχει τη δυνατότητα να μας κάνει πιο κοινωνικούς, ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, ενώ το δέσιμο μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας γίνεται μεγαλύτερο και δυνατότερο.

Ακόμα, σύμφωνα Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στην Αμερική το αντίδοτο σε μια ίωση βρίσκεται στην αγκαλιά. Θεωρείται ως μια φυσική βιταμίνη που παίρνει ο οργανισμός για να μην προσβληθούμε από τον ιό.

Η αγκαλιά, επίσης, καταπολεμά την κατάθλιψη και μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα.

Οι αγκαλιές, λοιπόν, είναι το καλύτερο φάρμακο που μπορείτε να δώσετε στους αγαπημένους σας, αλλά και στον εαυτό σας.

Εσείς ακόμα να αγκαλιαστείτε;

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ