
Κυκλοφόρησε το πρώτο smartphone Firefox
- Published Date

Το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Firefox της Mozilla κυκλοφόρησε στην Ισπανία. Πρόκειται για τη συσκευή ZTE Open που κατασκευάζει η ομώνυμη κινεζική εταιρία και το οποίο διατίθεται στην αγορά από τη μεγάλη ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telefonica.
Η συσκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι φθηνή (πωλείται 69 ευρώ), έχει οθόνη 3,5 ιντσών, μνήμη 265 MB RAM, κάμερα με ανάλυση 3,2 ΜΡ, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεσή του το πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Firefox.
Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Mozilla έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να διεισδύσει στην αγορά των smartphones, όπου κυριαρχούν τα λειτουργικά συστήματα της Apple (το iOS) και της Google (το Android), τα οποία «τρέχουν» στο 22% και στο 69% αντίστοιχα των συσκευών «έξυπνων» κινητών παγκοσμίως, δηλαδή από κοινού σε πάνω από το 90%.
http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-technologia/53/152227/kykloforise-stin-ispania-to-proto-exypno-kinito-me-leitourgiko-firefox#sthash.vhMqv4aX.dpuf