Έρευνα – Τι ζητούν τα παιδιά από τους γονείς τους

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να «ξεκολλήσουμε» από τα κινητά μας.

Σύμφωνα με το «Independent», ερευνητές ρώτησαν τα παιδιά για τις τεχνολογικές συνήθειες των γονιών τους και αν αυτές τα ενοχλούν.

Πραγματικά οι απαντήσεις τους ήταν αποστομωτικές. Τα παιδιά ζητούν από τους γονείς να σταματήσουν να είναι κολλημένοι στα κινητά τους και να τα χρησιμοποιούν με μέτρο, ενώ παράλληλα τα ενοχλεί και η ενασχόληση των γονιών τους με το κινητό ιδιαίτερα την ώρα του γεύματος.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι τα παιδιά φαίνεται να ενοχλούνται όταν οι γονείς τους μοιράζονται κάθε είδος πληροφορίας για αυτά χωρίς να τα ρωτήσουν. Ειδικότερα όταν μοιράζονται φωτογραφίες των παιδιών τους διαδικτυακά χωρίς την έγκριση τους.

Τα παιδιά, εξέπληξαν ακόμα περισσότερο τους επιστήμονες όταν επισήμαναν πως περιμένουν από τους γονείς τους να φτιάξουν κάποιους κανόνες για να τα προστατεύσουν από κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, παρόλο που οι ίδιοι δεν αποτελούν παραδείγματα για τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Η καθηγήτρια Sarita Schoenebeck από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, υπογραμμίζει πως ο διπλάσιος αριθμός των παιδιών σε σχέση με τους γονείς τους προβληματίζονται για το ότι οι γονείς δημοσιοποιούν πολλές πληροφορίες γι’ αυτά στο διαδίκτυο, χωρίς την έγκριση τους.

Γονείς, με αυτή την έρευνα, σας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! Αφήστε τα κινητά για λίγο και ασχοληθείτε πραγματικά με τα παιδιά σας γιατί όντως σας έχουν ανάγκη. Παίξτε, βγείτε έξω και εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό μαζί τους. Αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές. Πρέπει να τις απολαύσετε γιατί δεν θα ξαναέρθουν πίσω!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ