Χάκερ κέρδισε 15.000 δολάρια από ένα «λάθος» του Facebook

Ένας προγραμματιστής από την Ινδία κατάφερε να εντοπίσει κάποιο «λάθος» στην ασφάλεια του Facebook και κέρδισε 15.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Anand Prakash, ένας προγραμματιστής από την Ινδία, κατάφερε να εντοπίσει τον τρόπο με τον οποίο μπορούσε να μπει σε οποιοδήποτε λογαριασμό όταν παρατήρησε πως στην beta έκδοση του Facebook που χρησιμοποιείται από προγραμματιστές, δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμού για κωδικούς.

Για την κανονική έκδοση του Facebook, ισχύουν κάποιοι γενικοί κανόνες για τους κωδικούς. Αν για παράδειγμα χάσεις τον κωδικό σου, τότε το Facebook σου στέλνει ένα 6ψήφιο password μέσω email και η διαδικασία κλειδώνεται όταν γίνουν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου στον λογαριασμό. Αυτοί οι αυστηροί κανόνες, όμως, δεν ίσχυαν και στην beta έκδοση του Facebook.

Ο Ινδός προγραμματιστής, ο οποίος εργάζεται για την εταιρία Flipkart, ανακάλυψε το λάθος και χρησιμοποίησε κάποιους πιθανούς συνδυασμούς και έτσι μπορούσε να μπει σε διάφορους λογαριασμούς. Επιπλέον, ανέβασε και ένα βίντεο στο διαδίκτυο που έδειχνε πως ακριβώς το έκανε αυτό.

Προς τιμήν του όμως, ο Anand, δεν εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός, καθώς ειδοποίησε το Facebook, το οποίο την επόμενη μέρα κιόλας διόρθωσε το πρόβλημα, ενώ ευχαρίστησε τον προγραμματιστή προσφέροντας του 15.000 δολάρια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ