Social Media News - Πρόβλεψη για 5 δισεκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2030 στο Facebook

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προβλέπει πως μέχρι το 2030 οι χρήστες του Facebook θα ανέλθουν στα 5 δισεκατομμύρια.

Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για προετοιμασία του εορτασμού των δωδέκατων γενεθλίων του Facebook.

Ο ιδρυτής του, λοιπόν, αλλά και ο 6ος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε πως επιθυμεί οι χρήστες του Facebook να ανέλθουν στα 5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, το 60% της ανθρωπότητας θα έχει λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεδομένου ότι ο πληθυσμός της γης μέχρι τότε θα ανέλθει στα 8,5 δισεκατομμύρια, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Το USA Today τονίζει σε δημοσιεύματα του ότι ο ιδρυτής του Facebook ανέφερε πώς θέλει να συνδέσει τους πάντες. Αυτό θα επιτευχτεί σε συνεργασία με κυβερνήσεις και εταιρίες από όλο τον κόσμο.

Το εν λόγω σχέδιο είναι βασισμένο πάνω στη συνεχή αύξηση των χρηστών του Facebook, καθώς και στα επιθετικά πλάνα επέκτασης του, τα οποία περιλαμβάνουν την ασύρματη παροχή internet από αέρος μέσω drones σε περιοχές του πλανήτη που δεν διαθέτουν επίγειες υποδομές πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που ίσως να αντιμετωπίσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ζούκερμπεργκ, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να υλοποιηθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ