Ημιτελικοί κυπέλλου

Ημέρα κυπέλλου σήμερα μιας και είναι προγραμματισμένοι οι ημιτελικοί της διοργάνωσης στους οποίους αναμένεται να δούμε παιχνίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στις 17:00 το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τον Απόλλωνα σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν αν πάρουν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Το ΑΠΟΕΛ έχει ελαφρώς μεγαλύτερη πίεση για το σημερινό παιχνίδι μιας και είναι στην δική του έδρα, οι αναμετρήσεις όμως ανάμεσα στις δυο ομάδες μαρτυρούν πως ελάχιστη σημασία και συνεισφορά θα έχει το στοιχείο αυτό στην τελική έκβαση της πρόκρισης μιας και αμφότερες έχουν κερδίσει τα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος εκτός έδρας. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στον θεσμό του κυπέλλου οι δύο ομάδες(2010/11) ήταν ο Απόλλωνας που πήρε την πρόκριση με ισόπαλο 1-1 στο ΓΣΠ και νίκη 2-0 στο Τσίρειο.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό η ΑΕΚ υποδέχεται την Ομόνοια στις 19:00 στο ΓΣΖ σε μια επίσης ενδιαφέρουσα σύγκρουση. Και οι δύο ομάδες ψάχνουν την διάκριση στον θεσμό, με την Ομόνοια πάντως να έχει το επιπλέον κίνητρο της εξασφάλισης Ευρωπαϊκού εισιτηρίου, κάτι που μπορεί να μην καταφέρει να πετύχει στο πρωτάθλημα μιας και η δεδομένη στιγμή βρίσκεται εκτός τριάδας. Οι γηπεδούχοι είναι και σε αυτή την περίπτωση θεωρητικά αυτοί που καίγονται περισσότερο για το αποτέλεσμα χωρίς να σημαίνει πως τελειώνει σήμερα αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν. Η ομάδα της Λάρνακας έδειξε πως μπορεί να κερδίσει και στο ΓΣΠ αφού το έκανε λίγες μέρες πριν. Η Ομόνοια από την άλλη θέλει να εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα που θα τις αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό εν όψει του επαναληπτικού στο ΓΣΠ.

Οι επαναληπτικοί σε Τσίρειο και ΓΣΠ θα γίνουν στις 20 Απριλίου

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ