«Σε κατάσταση φυτού» ο Νέλσον Μαντέλα, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο

Δικαστικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Νέλσον Μαντέλα έχει «μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη», έφερε στη δημοσιότητα το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Ιουνίου και περιέχει σύσταση των γιατρών στην οικογένεια να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποσύνδεσης των μηχανημάτων που τον κρατούν στη ζωή.

Νωρίτερα, οι σοροί των τριών νεκρών παιδιών του Νέλσον Μαντέλα μεταφέρθηκαν και πάλι στο Κούνου, το χωριό που μεγάλωσε ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Η κίνηση αυτή αποτελεί εκτέλεση δικαστικής απόφασης. Δεκαπέντε συγγενείς του Μαντέλα κινήθηκαν κατά του εγγονού του, Μάντλα, που πριν από δύο χρόνια μετέφερε τα λείψανα από το Κούνου στο Μβέζο. Πρόκειται για τη γενέτειρα του Μαντέλα, όπου ο εγγονός του χτίζει ξενοδοχείο.

Έντονα ενοχλημένος με την εξέλιξη αυτή είναι ο Μάντλα Μαντέλα. «Φαίνεται πως ο καθένας μπορεί να βγει και να πει πως ανήκει στην οικογένεια Μαντέλα και να απαιτήσει να έχει λόγο στη λήψη αποφάσεων για οικογενειακά θέματα», ήταν το πικρό σχόλιο του εγγονού του νομπελίστα ηγέτη. Είναι προφανές πως η κόντρα των συγγενών αφορά επί της ουσίας τον τόπο όπου θα ταφεί ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής, που έχει εκφράσει την επιθυμία να ταφεί μαζί με την οικογένειά του.

 

ΠΗΓΗ:www.livenews.com.cy