Τρ. Κύπρου: Συμβιβασμός για έκδοση Κεφαλαίου
- Published Date
Το σημερινό πρωινό τετ α τετ της διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις λεπτομέρειες της έκδοσης κεφαλαίου. Η συνάντηση θα γίνει πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.
Το σημαντικότερο είναι ότι αναμένεται από την πλευρά της κ. Γιωρκάτζη να δοθούν εξηγήσεις κυρίως στους Ρώσους διοικητικούς συμβούλους που εκπροσωπούν τους «κουρεμένους» καταθέτες για τη ρήτρα του 20% μέσω του clawback και γιατί δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί προς τα πάνω το ποσοστό.
Θα έχουν το δικαίωμα επαναγοράς μέχρι του 20% των μετοχών που θα προκύψουν από την έκδοση περιορίζοντας έτσι τον βαθμό απομείωσης της συμμετοχής τους (dilution).
Η Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο, προσπαθεί να στείλει το μήνυμα πως το clawback δεν αποκλείει τη συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων από την πρώτη φάση της ιδιωτικής τοποθέτησης, με το άνοιγμα των βιβλίων προσφορών, δίνοντας απεριόριστο δικαίωμα επένδυσης.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/207958/tr-kyprou-symvivasmos-gia-ekdosi-kefalaiou#sthash.1WPYR8Iz.dpuf
