ΔΗΣΥ: Εξουσίες στους δήμους για να μπορούν να είναι δίπλα στους δημότες
- Published Date
Παρουσία των Δημάρχων που υποστήριξε το κόμμα συνεδρίασε το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης η αναγκαία μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι μεγάλες προκλήσεις των καιρών πρέπει να μετατραπούν σε μεγάλες ευκαιρίες κυρίως σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από ευρεία και μακρά σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος παρουσία των Δημάρχων που προέρχονται ή στήριξε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. «Ο τομέας της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αλλάξει.
Να αλλάξει παίρνοντας πραγματικές εξουσίες και επιτελώντας τον πραγματικό του ρόλο. Να στέκεται δίπλα στους δημότες του. Είναι λάθος να συνδέεται η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση αυστηρά με οικονομικούς όρους αλλά για το καλό του πολίτη», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ως βάση για το διάλογο που θα συνεχιστεί χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αλέξης Γαλανός: «Αποκέντρωση, πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση αλλά ταυτόχρονα και με βάση τα σημερινά πολύ δύσκολα δεδομένα της Κύπρου οι αναγκαίες εξοικονομήσεις οι οποίες θα ληφθούν με τα διάφορα μέτρα που οι δήμοι θα αναλάβουν», είπε ο κ. Γαλανός.
Δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση θα σταθεί το Υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσε ο Υπουργός Σωκράτης Χάσικος: «Η κυβέρνηση σταθερά παρά τα μειωμένα κονδύλια και την περίοδο που διανύουμε θα συνεχίσει να στηρίζει τους Δήμους ώστε στο τέλος να επωφελείται εκείνος για τον οποίο υπάρχουν οι Δήμοι, ο απλός πολίτης, ο δημότης», δήλωσε ο ΥΠΕΣ. Στις 11 Σεπτεμβρίου συγκλήθηκε η μικτή επιτροπή Υπουργείου Εσωτερικών και Δήμων, παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων για έναρξη του διαλόγου για την μεταρρύθμιση.
