Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Αβέρωφ για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης στη Λιβύη.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της συμφωνίας που υπήρξε χθες στο Βερολίνο κατά τη Διάσκεψη για τη Λιβύη, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης σε βιομηχανία στον Στρόβολο, ο κ. Νεοφύτου και κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και το αποτέλεσμα της χθεσινής Διάσκεψης στο Βερολίνο για τη Λιβύη, είπε πως η περιοχή μας δεν αντέχει μια δεύτερη Συρία.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς είναι δύσκολα αυτά τα ζητήματα παρά την προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας, και σημείωσε πως το γεγονός ότι οι δύο πρωταγωνιστές στη Λιβύη δεν έδωσαν τα χέρια για να υπάρχει κάτι απόλυτα ξεκάθαρο, δεν είναι τόσο αισιόδοξο.

«Έστω συγκρατημένα να ευχηθούμε ότι θα βρεθεί λύση γιατί η αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή δημιουργεί προβλήματα σε όλους μας και ιδιαίτερα μετά την παράνομη συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Λιβύης και της Τουρκίας όσον αφορά την ΑΟΖ, επηρεάζει και ευρύτερα εθνικά συμφέροντα τόσο της Ελλάδος όσο και της Κύπρου», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ