Μνήμη Νίκου Νικολαΐδη.

Τελείται την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 8:30π.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, το 24ο ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή της Δημοκρατίας και πατέρα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, Νίκου Νικολαίδη.

Ο Νίκος Νικολαΐδης στο σύντομο πέρασμα του από τη ζωή καταξιώθηκε στη συνείδηση λαού και πολιτείας ως ο πατέρας της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη Κύπρο αφού υπήρξε ο πρωτεργάτης της.

Η αναγνώριση του αυτή προήλθε από την ανιδιοτελή υπηρεσία του προς την πατρίδα και στην κοινωνία όπου μέσα από την πατριωτική του δράση και κοινωνική προσφορά πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον ελληνισμό της Κύπρου.

Η πατριωτική του δράση ξεκινά από το 1955 όπου προκαλούσε παράσιτα στις επικοινωνίες των άγγλων στη Πάφο και συνεχίστηκε το 1963-64 με την κατασκευή και λειτουργία τοπικού αυτοσχέδιου αγωνιστικού ραδιοσταθμού για αντιμετώπιση της τουρκικής ανταρσίας. Κορυφαία του πράξη, τον Ιούλιο του 1974 με την λειτουργία του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου ενάντια στο πραξικόπημα.

Η φωνή του Μακαρίου μαγνητοφωνήθηκε για πάντα στη συνείδηση κάθε έλληνα κύπριου :

«Ελληνικές Κυπριακέ λαέ, γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις, γνωρίζεις ποίος σου ομιλεί, είμαι ο Μακάριος».

Ο Νίκος Νικολαίδης έφυγε από την ζωή στις 25 Μάιου 1995 σε ηλικία 61 ετών.

Ο χώρος του εργαστηρίου όπου λειτούργησε ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός παραμένει ένα ιστορικό σημείο αναφοράς και απότισης φόρου τιμής αφού τον επισκέπτονται άνθρωποι απ`όλα τα στρώματα της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής Κύπρου και Ελλάδας.

Τελευταία επίσκεψη στον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό έγινε στις 2 του Μάη από τον γνωστό αγωνιστή Στάθη Παναγούλη, αδελφό του μάρτυρα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη.