Οι 20 χώρες που συμμετείχαν στο συνέδριο κατέθεσαν απόψεις για την διαχείριση των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων σκυλιών.

Πολύ επιτυχημένο χαρακτήρισε το Διεθνές συνέδριο των πολιτικών κομμάτων για τα ζώα στην Ευρώπη ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου.

Ο κ. Κυριάκου ο οποίος ταξίδεψε στην Μαδρίτη εκπροσωπώντας την Κύπρο είπε ότι οι 20 χώρες που συμμετείχαν στο συνέδριο κατέθεσαν απόψεις για την διαχείριση των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων σκυλιών μέσω πολιτικών αποφάσεων.

Ο κ. Κυριάκου είπε επίσης ότι με την επιστροφή του στην Κύπρο θα συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς ούτως ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων την 1η Νοεμβρίου με την καταγραφή των ζώων σε συνεργασία με τους δήμους και στη συνέχεια η επιδότηση τους για να προχωρήσουν στις στειρώσεις.

Παράλληλα θα συμμετέχει σε συνεδρίαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ούτως ώστε να δρομολογηθεί η δημιουργία Αστυνομίας των Ζώων ενώ θα πρέπει όπως δήλωσε ο κ. Κυριάκου να αναθεωρηθούν και οι ποινές που αφορούν την κακοποίηση των ζώων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ