
Πολιτιστική αντζέντα.
- Published Date

Ο 3ος Φωτομαραθώνιος Κύπρου διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου τον περασμένο Απρίλιο στην Πάφο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017.
Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε 4 θέματα που τους δόθηκαν στο σημείο εκκίνησης και είχαν 4 ώρες για να παραδώσουν τις φωτογραφίες τους.
Στην έκθεση που φιλοξενειται την Παρασκευη και το Σαββατο στην δημοτικη πινακοθηκη παρουσιάζονται οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο κάθε ένα από τα 4 θέματα του διαγωνισμού, μετά την αξιολόγησή τους από 3μελή κριτική επιτροπή.
Η διαδικασία του Φωτομαραθωνίου ενθαρρύνει να δει κάποιος την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση, να ανακαλύψει νέες έννοιες σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσει τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της ζωής μέσα στην ίδια την πόλη.
Είσοδος ελεύθερη.
Ρεσιτάλ για 2 πιάνα με τον παγκοσμίου φήμης Vladimir Ashkenazy και τον γιο του, Vovka παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στο Αρχαίο Ωδείο στις 8.30 το βραδυ.
Πρόκειται για τον πιο σημαντικό, ίσως, μαέστρο και πιανίστα στον κόσμο, ένα ζωντανό θρύλο που έφτασε στην κορυφή του παγκόσμιου στερεώματος, όπου και παραμένει για κάτι περισσότερο από έξι συναπτές δεκαετίες.
Οι Vladimir και Vovka Ashkenazy έχουν ξεκινήσει ένα ενδιαφέρον ταξίδι με συναυλίες για δύο πιάνα σε ολόκληρο τον κόσμο και ασφαλώς η Πάφος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την περιοδεία αυτή.
Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μείζονα έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου.
Είσοδος: 15€ και 25€.
Η φετινή έκδοση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ γα τη Μουσική συνάδει με το Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Κέντρων Μουσικής Πληροφόρησης και θα εξετάσει πως πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών εμπλέκονται στον τομέα της «μουσικής και πολιτιστικής διπλωματίας».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μουσικής και to Διεθνή Συνδέσμο Κέντρων Μουσικής Πληροφόρησης και φιλοξενείται από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017.
Η γεωπολιτική θέση του φετινού Φόρουμ ταιριάζει απόλυτα με την αναφορά σε αυτά τα ζητήματα και η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια είναι επιθυμητή.
Το φορουμ ξεκινησε την Παρασκευη και ολοκληρωνεται την Κυριακη στον πολυχωρο πολιτισμου Παλια Ηλεκτρικη από τις 9:00 μεχρι τις 18:00.
Την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 11 το πρωι στην Βρύση των Πεγειώτισσων στην Πέγεια οι επαγγελματίες μουσικοί της Πάφου, τα μουσικά ωδεία και χορωδίες οργανωμένων συνόλων, ενώνουν για πρώτη φορά το ταλέντο και τις φωνές τους με συναδέλφους άλλων εθνικοτήτων που ζουν στην πόλη και στήνουν μια υπαίθρια παράσταση προσπαθώντας να αναζωογονήσουν μουσικά τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και να τονίσουν δια μέσου της μουσικής την πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει τον τόπο.
Ήχοι από τη Ρωσία, τη Συρία, την Κίνα και του Πόντου, ανοίγουν τον δρόμο της συνεργασίας και της κατανόησης μέσα από μια πλούσια μουσική ανταλλαγή.
Είσοδος ελεύθερη.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ