Συνεχίζεται για ΣΑΠΑ

Χωρίς δυο από τους πέντε κατηγορούμενους συνεχίζεται στο κακουργιοδικείο Πάφου η υπόθεση ΣΑΠΑ.

Από την διαδικασία με έγκριση του δικαστηρίου απουσιάζουν ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρικας λόγο υποχρεώσεων του στο κοινοβούλιο και ο πρώην αντιδήμαρχος Πάφου Ευστάθιος Ευσταθίου λόγο προβλήματος υγείας.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με την αντεξεταση του Χρήστου Μαλεκου εγκεκριμένου λογιστή που εργάζεται στην νομική υπηρεσία της δημοκρατίας.

Τον κ. Μαλεκο αντεξέτασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Φειδία Σαρικα Κρις Τριανταφυλλίδης ο οποίος αμφισβήτησε κατά πόσο ο Μαλεκος είχε την κατάλληλη προϋπηρεσία προκειμένου να συντάξει και να παρουσιάσει στο δικαστήριο την έκθεση που παρουσίασε την προηγούμενη δικάσιμο για τις καταθέσεις στις τράπεζες των κατηγορουμένων.

Ο κ.Τριανταφυλιδης μίλησε για αυθαίρετο τρόπο και λανθασμένη μέθοδο βάση των οποίων ετοιμάσθηκε η έκθεση αφού όπως είπε ο κ.Σαρικας την περίοδο 2008 μέχρι 2014 καμία σχέση δεν είχε με το ΣΑΠΑ αφού από το 2006 ήταν βουλευτής.

Ο κ.Τριανταφυλιδης είπε ακόμη ότι στην έκθεση γίνεται λόγος για χρηματισμό των κατηγορουμένων ενώ μόνο σε μια παράγραφο αναφέρεται η λέξη «φερόμενος χρηματισμός» με αποτέλεσμα όπως είπε να έχουν δοθεί λανθασμένα μηνύματα.

Ο συνήγορος του Βουλευτή της ΕΔΕΚ δικαιολόγησε τις καταθέσεις του πελάτη του λέγοντας ότι μπορεί αυτές οι καταθέσεις να αποτελούν εισοδήματα από νόμιμες πράξεις καθώς ο κ. Σαρικας διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Πάφου.

Ο κ.Τριανταφυλιδης άφησε να νοηθεί ότι ο κ.Σαρικα μπορεί να είχε εισοδήματα τα οποία δεν δήλωνε και δεν φορολογούνταν αλλά αυτό είπε είναι φορολογικό αδίκημα και όχι χρηματισμός.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής διευκρίνισε πάντως ότι η έκθεση είναι υποβοητικη και δεν θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος των κατηγορουμένων για την περίοδο που δεν ήταν στο συμβούλιο του ΣΑΠΑ.

Στην δικη του αντεξεταση ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη αναφέρθηκε στις τρεις καταθέσεις επιταγών σε λογαριασμό του πελάτη του και εξήγησε ότι για το πόσο των 20 χιλιάδων λιρών από την εταιρεία Λοΐζος Ιορδανους ότι δόθηκε πολύ πριν την υπογραφή συμβολαίων με το ΣΑΠΑ και προφανώς όπως είπε δεν δόθηκε για χρηματισμό του πελάτη του, τονίζοντας ότι έπρεπε να είχε ρωτηθεί η εταιρεία από την αστυνομία.

Το ίδιο είπε και για την επιταγή των 2 χιλιάδων λιρών ότι και αυτή εκδόθηκε 2,5 χρόνια πριν την υπογραφή των συμβολαίων της εταιρείας Ιορδανους με το ΣΑΠΑ επικρίνοντας την αστυνομία ότι δεν διερεύνησε σωστά το ζήτημα.

Για την επιταγή των πέντε χιλιάδων ευρώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη υποστήριξε ότι το ποσό αυτό ήταν δάνειο της εταιρείας προς τον πελάτη του το οποίο ποσό επέστρεψε στην εταιρεία στις 15-1-2008.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ