Για το καλό κρασι

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 8 ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου.

Ο Διαγωνισμός Οίνου και οι παρεμφερείς εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Λεμεσού, τον Σύνδεσμο Οινοποιείων Κύπρου και την Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου με την υποστήριξη διαφόρων φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τη συνέντευξη Τύπου και θα συνεχιστούν με τις Οινικές Εκθέσεις στη Λευκωσία, την Πάφο, τη Λεμεσό και το Παραλίμνι στις 17-20 Απριλίου αντίστοιχα.

Στην Παφο η εκδηλωση θα πραγματοποιηθει αυριο στον πολυχωρο πολιτισμου Παλια Ηλεκτρικη από τις 6 το απογευμα μεχρι τις 10 το βραδυ.

Στις 21 Απριλίου, θα διεξαχθεί η Τεχνική Ημερίδα με θέμα τις μεγάλες δυνατότητες της Κύπρου για παραγωγή γλυκών οίνων ποιότητας, ενώ το τριήμερο 22-24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το διαδικαστικό μέρος του Διαγωνισμού.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου με την Τελετή Βράβευσης.

Όλες οι παρεμφερείς εκδηλώσεις του 8 ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Οινολόγου Άκη Ζαμπάρτα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ