Θέσεις μάχης για όλους

Οκτώ υποψήφιοι , αριθμός ρεκόρ στην σύγχρονη ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου Πάφου στις αναπληρωματικές εκλογές στο δήμο Πάφου για την εκλογή δημάρχου την Κυριακή.

Υποψήφιοι είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσανθου, ο αρχιτέκτονας Βαγγελης Μαυρονικολας, ο Άριστος Βασιλειάδης που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ , ο Φαίδωνας Φαίδωνος που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο Ανδρέας Μασουρας που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων η Σοφη Χαμπιαουριδη ,ο ηθοποιός Χρύσανθος Χρυσανθου, και ο Δώρος Παφιτης που στηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών.

Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίζονται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Πάφου.

Ο Ανδρέας Χρυσανθου δήλωσε ότι πάνω από τα κόμματα είναι η Πάφος και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση του.

Ο υποψήφιος Βαγγελης Μαυρονικολας δήλωσε ότι ο τρόπος που λειτούργησαν τα κόμματα στην Πάφο ευθύνεται για την μεγάλη λεηλασία όπως την χαρακτήρισε καλώντας τους πολίτες να πράξουν το σωστό για να στηθούν σωστά οι θεσμοί και η πόλη.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Άριστος Βασιλειάδης κάλεσε τους πολίτες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο αφού αξιολογήσουν σωστά τους υποψηφίους.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί με εντιμότητα και αποφασιστικότητα έτσι ώστε η Πάφος να γυρίσει σελίδα και να καταστεί παράδειγμα προς μίμηση και η ατμομηχανή της Κυπριακής οικονομίας.

Ο υποψήφιος Ανδρέας Μασουρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές της 11ης Ιανουαρίου κατά τις οποίες οι δημότες της Πάφου θα πρέπει να στείλουν είπε ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής κατά του κατεστημένου.

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Σοφή Χαμπιαουριδου ανέφερε ότι είναι η ώρα του απλού πολίτη.

Οι πολίτες έχουν εκπλαγεί απ’οσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα αλλά δεν θα πρέπει να παραμείνουν απαθείς και αδρανείς, κατέληξε.

Ο ηθοποιός Χρύσανθος Χρυσανθου ανέφερε ότι οι κομματικές υποψηφιότητες και συμμαχίες και η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη κοματοκρατία δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Η σωτηρία της Πάφου θα πρέπει να είναι συλλογική και η δική του υποψηφιότητα αποτελεί τον συναινετικό κρίκο, είπε.

Ο Δώρος Παφιτης από την πλευρά του ανέφερε ότι οι πολίτες της Πάφου έχουν ένα ξεκάθαρο δίλλημα ενώπιων τους.

Η θα επιλέξουν είπε να ανοίξουν ξανά την πόρτα του δημαρχείου σε όσους εξευτέλισαν την πόλη ή θα δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα επιλέγοντας τον Παφιτη, όπως είπε, που δεν χειραγωγείται από κανένα κόμμα που θα φέρει την κάθαρση και το όραμα για την Πάφο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 18 χιλιάδες 23 ψηφοφόροι στα δημοτικά όρια Πάφου εκ των οποίων 2 χιλιάδες 88 ή ποσοστό 12% είναι κοινοτικοί, που έχουν κατανεμηθεί σε τριάντα ένα εκλογικά κέντρα.

Η ώρα ψηφοφορίας είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με μια ώρα διακοπή το μεσημέρι από τις 12 μέχρι την μια και η διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα γίνει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό πριν τις 8 το βράδυ.

Η ανακήρυξη θα γίνει το ίδιο βράδυ μπροστά από το κτίριο της επαρχιακής διοίκησης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ