Ψαχνουν αγωγο και μισο εκατομυριο

Μισό εκατομμύριο ευρώ αναζητεί το τμήμα δημοσίων έργων προκειμένου να πληρώσει τον εργολάβο της ανάπλασης της παραλιακής λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων για να τοποθετήσει αγωγό ομβριων υδάτων που περιλαμβανόταν στα σχέδια του αποχετευτικού της Α’ φάσης αλλά δεν έχει τοποθετηθεί.

Ο κεντρικός αγωγός του αποχετευτικού, μήκους 970 μέτρων και διαμέτρου 1,2 μέτρων θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί από το 2002 αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο αφέθηκε τότε να τοποθετηθεί τώρα που ανακατασκευάζεται η λεωφόρος, χωρίς να πληρωθεί τότε ο εργολάβος του έργου ή κατά πόσον πληρώθηκε χωρίς να τοποθετηθεί, κάτι το οποίο δημιουργεί τεράστιο ζήτημα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσανθου δήλωσε ότι ο εργολάβος που ανέλαβε την διαπλάτυνση της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων ζήτησε από τα δημόσια έργα να του υποδείξουν τον αγωγό ομβριων που φαινόταν σε ορισμένα από τα σχέδια που είχε στην κατοχή του.

Μηχανικός του ΣΑΠΑ που κλήθηκε επιτόπου διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει αγωγός και ενημερώθηκε σχετικά τόσο ο εργολάβος όσο και το τμήμα δημοσίων έργων.

Ο Ανδρέας Χρυσανθου δήλωσε ότι η ελεγκτική υπηρεσία θα πρέπει να εξετάσει την προσφορά του επιτυχόντα εργολάβου κατά πόσο η συγκεκριμένη εργασία περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο που υπέγραψε και κατά πόσο έχει τελικά πληρωθεί για αυτή χωρίς τελικά να την εκτελέσει.

Θα πρέπει επίσης να εξεταστούν τα διατακτικά πληρωμών όπως ανέφερε για να διαπιστωθεί αν έγιναν πληρωμές για την συγκεκριμένη εργασία που τελικά δεν έγινε.

Ο αγωγός αυτός είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί, ανέφερε ο Ανδρέας Χρυσανθου αφού θα συγκεντρώνει τα νερά της βροχής από την περιοχή της πλαγιάς του Μουταλου και θα τα μεταφέρει στην θάλασσα μέσω δεύτερου κάθετου αγωγού.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ