Ακυρωση χωρων σταθμευσης

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής συγκοινωνιών και έργων Αντώνης Αντωνίου δήλωσε ότι η απόφαση για την μη εκτέλεση των δυο χώρων στάθμευσης επί της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων που ανακατασκευάζεται δεν ληφθηκε πρόσφατα αλλά πριν από δυο χρόνια.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ άφησε αιχμές κατά του δήμου Πάφου κυρίως ότι δεν αντέδρασε όταν έπρεπε και εκ των υστέρων και χωρίς ουσία γίνονται παρεμβάσεις για ένα θέμα που εχει πάρει τον δρόμο του.

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο οικονομικών τον Ιούλιο του 2012 , υπενθύμισε, αποφασίστηκε η ανάκληση απαλλοτριώσεων για σειρά αναπτυξιακών εργων πολλά από τα οποία αφορούσαν την επαρχία Πάφου.

Και είχε δοθεί οδηγία για να μην περιληφθει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2013.

Αυτό γίνεται συνήθως στην Πάφο, επεσήμανε, αφού δεν γίνονται οι σωστές παρεμβάσεις στο σωστό χρόνο. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις έγιναν από τότε και απόδειξη τούτου είναι ότι οι συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης περιλήφθησαν στις προσφορές του έργου.

Ωστόσο όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου ο λόγος που εγινε αυτό ήταν για να μην καθυστέρηση συνολικά το έργο αφού αφέθηκε να συνεχιστεί η διαδικασία των προσφορών ήταν όμως γνωστό ότι δεν θα εκτελούντο τα συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου.

Ο δήμαρχος Πάφου επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις από όλους τους φορείς της επαρχίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής συγκοινωνιών δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα τμήματα που αφαιρέθηκαν να εκτελεστούν τελικά αν είναι δυνατόν πριν την συμπλήρωση ολόκληρου του έργου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ