Συμβουλές για φοιτητές

Ο σύμβουλος σπουδών Χρύσανθος Σαββίδης χαρακτήρισε αφοριστική την προσέγγιση ορισμένων ότι οι σπουδές δεν οδηγούν πάντα στην εύκολη εξεύρεση εργασίας .

Οι σπουδές ,το πτυχίο και η γνώση κάνει τον άνθρωπο πιο ανοικτόμυαλο που μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα καλύτερα όπως είπε αφήνοντας τις πόρτες ανοικτές στην ζωή.

Τα πράγματα όντως είναι δύσκολα για επαγγελματική αποκατάσταση για όλους όπως είπε τονίζοντας ότι ως τόπος πάσχουμε στο θέμα της σωστής καθοδήγησης των νέων στο ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης που σε ένα σημείο συνδέεται και με τον κλάδο σπουδών που ο κάθε ένας ακολουθει.

Αναφερόμενος στην διοργάνωση της 21ης διεθνούς εκπαιδευτικής έκθεσης στην οποία θα μετέχουν 295 έκθετες από 20 σχεδόν χώρες, τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους να καθοδηγηθούν οι νέοι φοιτητές σε κατευθύνσεις και κλάδους σπουδών που θα διασφαλίζουν την απασχόληση και εργοδότηση τους.

Γι’αυτό, συνέχισε, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στους μελλοντικούς φοιτητές μέσα από τις επιλογές που θα κάνουν να έχουν την δυνατότητα και την ευχέρεια να κινηθούν σε παρεμφερείς κλάδους και επαγγέλματα και να μην παραμείνουν προσκολλημένοι σε ένα μόνο τομέα.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ