Θα μπει τάξη;

Τάξη, ισονομία και διαφάνεια θα πρέπει να επικρατήσουν και στον δήμο Πάφου δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος εξαπολύοντας τα πυρά του τόσο κατά του δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα όσο και κατά του νομικού συμβούλου του δήμου Ανδρέα Δημητριάδη.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι ο δήμος Πάφου αποτελεί μικρογραφία των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο βυθίζοντας τον τόπο στην οικονομική καταστροφή.

Απαρίθμησε μια σειρά από περιπτώσεις για τις οποίες είτε διεξήχθη είτε διεξάγεται έρευνα τονίζοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί αποδείξεις για διασπάθιση χρήματος ή για κακοδιαχείριση χωρίς όμως κανένας μέχρι στιγμής να λογοδοτεί και να οδηγείται στο δικαστήριο.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος έκανε επίσης αναφορά σε μια άλλη κατηγορία νοικοκυρέματος που θα πρέπει να γίνει στον δήμο Πάφου και που αφορά περιπτώσεις επιδομάτων και υπερωριών.

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του οικονομικού διευθυντή του δήμου ο οποίος χωρίς την έγκριση της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου όπως είπε λάμβανε από τον ΧΥΤΑ επιπλέον ποσό 14 χιλιάδων ευρώ ετησίως για υπηρεσίες που προσέφερε

Ο δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα που απεκάλυψε το ράδιο Πάφος για την αύξηση των 300 ευρώ της υπαλλήλου του Πάφος 2017 που αποσπάσθηκε στον δήμο Πάφου άφησε να νοηθεί ότι θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση αν θυματοποιηθει ο έκτακτος υπάλληλος του λογιστηρίου.

Ο υπάλληλος είχε λάβει και εκτελούσε εντολές, κατέληξε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει τέτοιου είδους πρακτικές να τερματισθούν

 Σε σχέση με τον νομικό σύμβουλο του δήμου Πάφου κατήγγειλε ότι σε συγκεκριμένες υποθέσεις των τελευταίων τριών χρόνων δεν έχει αυτοεξαιρεθει από υποθέσεις για τις οποίες υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα με πελάτες του από άλλες υποθέσεις.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ