Πολιτιστική Ατζέντα Κυριακής.

Τελείτε την Κυριακή το 28ο ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή της δημοκρατίας και Πατέρα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, αείμνηστου Νίκου Νικολαΐδη στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα στην Πάφο στις 8:30 π.μ.

Μέσα στα πλαίσια του 14ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου διοργανώνεται η εκδήλωση «ΟΙΝΟΣ – ΑΡΩΜΑ ΚΥΠΡΟΥ» , την Κυριακή μεταξύ των ωρών 18:00 – 22:00 στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού.

Το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος στη Λεμεσό, διοργανώνει «Ανοιξιάτικη Γιορτή» η οποία περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Η Γιορτή για την Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας διοργανώνεται και φέτος στο όμορφο χωριό Ορά της ορεινής Λάρνακας.

Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30 - 18.00, με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού και είναι ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια!

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Κύπρο από την εταιρεία CMMI.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2023 στους παραλιακούς Δήμους Αγίας Νάπας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

Στα πλαίσια των εορτασμών η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου θα διοργανώσει την εκδήλωση "Ταξίδι στις θαλάσσιες γεύσεις της Κύπρου" την Κυριακή 21 Μαΐου από τις 5μμ μέχρι και τις 8 μ.μ. στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας δίπλα από το κάστρο.

Είσοδος ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη». τo πρώτο φιλμ-μανιφέστο της γυναικείας καλλιτεχνικής φωνής του σήμερα, έρχεται στην Κύπρο και θα προβληθεί σε μια μεγάλη γιορτή στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, την Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα.

Το Enavsma Foundation, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τα παραρτήματα του Round Table Cyprus στη Λευκωσία μεταμορφώνουν τον χώρο στάθμευσης έναντι της εκκλησίας του Αποστόλου Ανδρέα στην Αγλαντζιά σε αθλητικό εργαστήρι φιλοξενίας παραθλημάτων, street sports, μουσικής και χορού.

Το κυπριακό φεστιβάλ ποδηλάτου διοργανώνεται από τις 11 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. στο Venue City στη Λευκωσία.

Αφιέρωμα στον κορυφαία συνθέτη ENNIO MORRICONE με ένα ιδιαίτερο συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία, πραγματοποιείται στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία.

H Θεατρική Ομάδα Garage παρουσιάζει το έργο «Κλήσεις σε Αναμονή», στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία.

Tο Σατιρικό Θέατρο στη Λευκωσία, παρουσιάζει την Κυπριακή κωμωδία «Το κράτος του Ττόφαλλου» στις 8 μ.μ..

Το Θέατρο Ανεμώνα στη Λευκωσία παρουσιάζει το έργο Ειδικές Περιστάσεις, στις 8:30 μ.μ.