Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατου.

Τα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε.+ όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Πάφου υλοποίησαν μια κοινή εθελοντική δράση με τίτλο «Χαρταετοί της ειρήνης».

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης μεταξύ των ωρών 10:30 π.μ. με 3 μ.μ., όλοι οι χαρταετοί των εμπλεκόμενων σχολείων θα εκτεθούν στη Πλατεία Κένεντυ στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ειρήνης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προγραμματίζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Έκθεση του εικαστικού Νικόλα Αντωνίου εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 7:30 μ.μ. στην γκαλερύ Blue Iris Art Gallery στην οδό Ιωάννη Αγρότη στο κέντρο της Πάφου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου. Πραγματοποιείται και φέτος το Φεστιβάλ «Θάλασσα», που συνδιοργανώνουν το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και ο Δήμος Λεμεσού το Σάββατο, 20 Μαΐου στις 4 μ.μ., στον μόλο Λεμεσού.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στις 8:30 μ.μ..

Το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος στη Λεμεσό, διοργανώνει «Ανοιξιάτικη Γιορτή» η οποία περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Σαββατοκυρίακο από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ..

Η σουρεαλιστική κωμωδία '' Η Δημοκρατία του Μπακλαβά'' ανεβαίνει στις 9 μ.μ.στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Η μεγαλύτερη έκθεση σκαφών της Ανατολικής Μεσογείου, πραγματοποιείται από τις 18 μέχρι τις 21 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας στη Λεμεσό.

Το έργο Πανδώτειρα διοργανώνει διήμερο εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000! Ο εορτασμός θα γίνει το Σαββατοκυρίακο και περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα Σάββατο στο Κάμπο Τσακκίστρας και αύριο Κυριακή στο Μάμμαρι.

«Ο ψεύτης βοσκός», ο αγαπημένος μύθος του Αισώπου ανεβαίνει το Σάββατο στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Θεάτρο Στροβόλου και την Κυριακή στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα στη Λεμεσό.

Ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία διοργανώνει το «Μαγιάτικο Πανηγύρι Αγάπης» το Σάββατο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. στο Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών, δίπλα από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πολλές δραστηριότητες για παιδιά αλλά και μεγάλους.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023, το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι το Σάββατο στο Εθνολογικό Μουσείο (Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου) στη Λευκωσία, θα ανέβει στις 6 μ.μ. η θεατρική παράσταση του θεάτρου Αντίλογος «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» και θα ακολουθήσει στις 8 μ.μ. μουσική παράσταση με τίτλο «Τραγούδια και σκοποί της Κύπρου και της Μ. Ασίας».

Η STS Events παρουσιάζει το «Φεστιβάλ Γέλιου», στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ Κωμωδίας που διοργανώνεται στην Κύπρο. Σάββατο στις 9.30 μ.μ. η Ήρα Κατσούδα, μαζί με την αφρόκρεμα της κυπριακής Stand Up comedy σκηνής, παρουσιάζουν μία line up παράσταση με τα«best of» τους.

Το κυπριακό φεστιβάλ ποδηλάτου διοργανώνεται το Σαββατοκυρίακο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. στο Venue City στη Λευκωσία.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 διοργανώνει το δεύτερο Beer & Book Day το Σάββατο 20 Μαΐου στο Καφενείον «Χαράτσι» στη Λευκωσία από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ..

«H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» , το κλασσικό αριστούργημα των αδελφών Γκρίμ, έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους, από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ.

Σάββατο στις 3 μ.μ.και στις 5 μ.μ. και Κυριακή στις 10:30 π.μ. και στις 12:30 μ.μ. στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάζει το έργο «Η μηχανή του τούρινγκ» με τον Ορφέα Αυγουστίδη, το Σάββατο στις 5 μ.μ. και στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Οι Κυβίδες της επαρχίας Λεμεσού διοργανώνουν ανοιξιάτικο πανηγύρι με διάφορες δραστηριότητες το Σάββατο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. στην Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα στις Πάνω Κυβίδες.

Το έργο «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα ανεβαίνει το Σάββατο στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Η «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο "ΦΟΙΝΙΞ: ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ" στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο Wherehouse στη Λευκωσία.

Tο Σατιρικό Θέατρο στη Λευκωσία , παρουσιάζει την Κυπριακή κωμωδία «Το κράτος του Ττόφαλλου» το Σαββατοκυρίακο στις 8 μ.μ..

Το Θέατρο Ανεμώνα στη Λευκωσία παρουσιάζει το έργο Ειδικές Περιστάσεις, το Σαββατοκυρίακο στις 8:30 μ.μ.