Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατου.

Ο Δήμος Λευκωσίας και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν τη Μέρα Τραγουδιού με θέμα «Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά», το Σάββατο από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 5:30 μ.μ. στους πεζόδρομους Λήδρας - Ονασαγόρου και την Πλατεία Ελευθερίας.

Στο πλαίσιο της Μέρας Τραγουδιού, διοργανώνεται για ακόμα μια φορά η μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση.

Στη συνέχεια, ακολουθεί συναυλία με έξι νεανικά σχολικά συγκροτήματα.

Η Πολιτιστική Κίνηση Λάρνακας ΦΙΛΟΠΟΛ, ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ποίηση για την ελευθερία και η ελευθερία στην ποίηση σε ελεύθερο και μη, στίχο» με αφορμή τα 200 χρόνια από τη συγγραφή του Ύμνου Εις την Ελευθερίαν, του Διονύσιου Σολωμού.

Το Σάββατο στις 7:00 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει την εικαστική περιοδική έκθεση «Στον Ίδιο Τόπο» της ζωγράφου Κατερίνας Ατταλίδου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία και θα διαρκέσει από τις 18 Μαρτίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία στη Λευκωσία, σας προσκαλεί στην Ετήσια Έκθεση των πιο Νεαρών της Δημιουργών, η οποία διοργανώνεται μεταξύ 18 Μαρτίου και 12 Απριλίου 2023.

Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει το Δ΄ Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών στη Λευκωσία, από τις 17 μέχρι τις 19 Μαρτίου 2023 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Βασιλοπούλου με τίτλο «Κι οι σκιές χορεύουν στον τοίχο» πραγματοποιείται το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό.

To “UDO CYPRUS OPEN 2023” , ο αναμενόμενος διαγωνισμός street dance & break dance επιστρέφει δυναμικά το Σαββατοκυρίακο στις 11 π.μ. στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού.

Ένα εορτασμό της Ιρλανδικής Μουσικής μέσα από την Ιστορία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Κύπρο-Ιρλανδίας στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα Αποθήκες 79 στη Λάρνακα.

H επαγγελματική θεατρική ομάδα Young Performers παρουσιάζει το μιούζικαλ «Διαφορετική Σταχτοπούτα».

Μια πρωτότυπη φαντασμαγορική παράσταση έρχεται να σπάσει όλα τα στερεότυπα!

Σάββατο στις 3:30 και στις 6:30 το απόγευμα.

2 ζευγάρια γονιών συζητούν για τα παιδιά τους σε μία συνάντηση, όταν ξαφνικά ο διάλογος τους μετατρέπεται σε ένα χάος.

Μια παράσταση που θα δοθεί το Σαββατοκυρίακο στις 8 μ.μ. στο Συνεργείο στη Λεμεσό.

Η Θεατρική Ομάδα POINT TO παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Μάριου Ποντίκα «Ο ΓΑΜΟΣ» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη.

Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο Wherehaus 612 στη Λευκωσία.

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ στη Λευκωσία παρουσιάζει την κλασική κωμωδία «Οι Παίχτες», το Σάββατο στις 8:30 μ.μ.

Η κύρια αίθουσα εκθέσεων του NiMAC μετατρέπεται σε αίθουσα προβολών με μία μοναδική μεγάλη οθόνη όπου θα προβληθούν έργα από δέκα γυναίκες δημιουργούς από την Κύπρο και την κυπριακή διασπορά.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

To NightSky Explorers Club Cy σε συνεργασία με το "1010 Αστεροσκοπείο" Λευκωσίας διοργανώνουν τον Μαραθώνιο Μέσσιερ 2023.

Ο Μαραθώνιος είναι μια ολονύκτια παρατήρηση με διαγωνιστικό χαρακτήρα που σκοπό έχει τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσοτέρων στόχων από τον γνωστό κατάλογο αντικειμένων του Messier.

Σάββατο στις 6 μ.μ. στο Αστροπάρκο Τροόδους.

Το θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ παρουσιάζει το «Αφιέρωμα στην Κύπρο – Περιμένοντας τον Γκοντό».

Σάββατο στις 8 μ.μ. στο Θέατρο Μασκαρίνι στη Λευκωσία.

Το θέατρο Versus παρουσιάζει το βραβευμένο έργο «Indian Summer» της Lucy Maurice.

Σάββατο στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό.

Το Σατυρικό Θέατρο στη Λευκωσία παρουσιάζει την παράσταση «Ανθισμένες Μανώλιες».

Σάββατο στις 8:30 μ.μ. στη Πάνω Σκηνή του Σατυρικού Θεάτρου στη Λευκωσία.

Η PartyCity παρουσιάζει την Διεθνής Έκθεση “Interactive Science".

Μια μοναδική εμπειρία γνώσης και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκυρίακο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 μ.μ. στο Venue City στη Λευκωσία.

Η Petrides Events περήφανη παρουσιάζει την Σοφία Μουτίδου σε νέες σπέσιαλ παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα στις 8:30 μ.μ.

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει την πρεμιέρα της μεταφυσικής κωμωδίας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ» στις 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Η διάσημη Ρωσίδα τραγουδίστρια Manizha, που πολλοί γνωρίζουν από τη συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2021, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Κύπρο με ένα μοναδικό σόου στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της.

Σάββατο στις 9 μ.μ. στο Opus Event Venue στη Λεμεσό.

Ένα μοναδικό και αλλιώτικο βιωματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και συναυλία, με σκοπό́ τη γνωριμία με τις συλλογές μουσείων πραγματοποιείται το Σαββατοκυρίακο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στη Λευκωσία.